18 april, 2011

Storsatsning på Stena Match Cup Sweden i juli

Om knappt tre månader är det dags för segling i absolut världsklass och ett välfyllt program på Marstrand igen. Vecka 27 äger som vanligt Sveriges största publika seglingsevenemang rum. Årets upplaga lyfter seglingen och festen ytterligare en nivå och bjuder alla på underhållning, små som stora. Stena Match Cup Sweden är Sveriges största årligen återkommande seglingsevenemang.

Marstrand erbjuder en helt unik arena för världsseglarna och är en förebild för alla evenemang i World Match Racing Tour. Match Cup Sweden är en av nio VM-deltävlingar i Touren, ”Steg fem” i ordningen.

– Det är ett häftigt evenemang, utan tvekan. Dagarna fylls av spännande segling som äger rum så nära land att du kan följa dem från klipporna. Det kan du inte göra någon annan stans i världen. Och på kvällarna bubblar hela Marstrand, en riktig folkfest, säger Jan Torstenson, VD på Brandspot och kommersiellt ansvarig för evenemanget.

Match Cup Sweden lockar över 100 000 åskådare varje sommar, oavsett väder, och veckan bjuder på roliga aktiviteter och underhållning för alla, barn som äldre. En pulserande mötesplats både för turister och näringsliv med restauranger och nattliv i toppklass och livesändningar i radio och på webben.

För varje år blir startfältet allt vassare – världens bästa seglare är på plats för att göra upp om världsmästerskapet i matchracing. 2010 var första året som Stena Match Cup Sweden även klassades som officiellt OS-kval för damer i den nya OS-klassen Elliot.

– Vi ser tydliga, positiva effekter i år av kvalmöjligheten för damer. Det är kö på anmälningar och det känns väldigt kul att kunna erbjuda Marstrand som seglingsarena för damer på en så hög nivå. Det stöttar hela den internationella damseglingen, säger Peter Klock, som ser fram emot GKSS 17:e år som sportslig arrangör av evenemanget.

Följ evenemanget på:
www.matchcupsweden.com

Facebook: Match Cup Sweden

Twitter: MatchCupSweden

Foto: Dan Ljungsvik.