2 maj, 2011

Henri Lloyd Consort – klassiker i repris

För våren 2011 gick den engelska hypebutiken Oi Polloi och Henri Lloyd ihop för att återproducera Henri Lloyds klassiska seglarjacka Consort Original RWR (Round The the World Race). Därmed är det dags för en klassiker bland sjökläder för en jacka som även kallades Marstrandsmin när det begav sig förra gången.

Jackan var grundstenen till dagens moderna seglarjackor. Bland annat hade seglarikonerna Sir Francis Chichester och Robin Knox-Johnston jackan på sig under sina banbrytande seglatser runt jorden. Jackornas speciella känsla och design gjorde att de var populära plagg som också kunde användas på land.

Nästan 20 år efter att jackan kom ut första gången, tog skotergängen i Milano – “The Paninaro” – till sig jackorna som del av sin uniform, vilket blev deras version av en preppy look som setts på amerikanska collegestudenter.

Henri Lloyd Consort Original RWR Jacket kommer i 100 exemplar till Sverige för sommaren 2011 och kommer att säljas i ett fåtal butiker.

Info: www.sportmanship.se