2 maj, 2011

Mekonomens marina satsning tar fart med Mekonomen Sailing Team

Mekonomen lanserar nu sin marina satsning med ambitionen att bli lika bra på BåtLivet som på BilLivet. Som en del i satsningen startar nu Mekonomen Sailing Team, ett samarbete med skepparen Björn Hansen och Sveriges högst rankade matchracingteam, Hansen Sailing Team. Den marina satsningen har redan börjat och Mekonomen har ett noga utvalt sortiment i fler än 80 butiker i Sverige. Mekonomens marina sortiment omfattar mer än 50 000 reservdelar och tillbehör till olika båtmodeller.

Mekonomen har som ett led i sin satsning att bli marknadsledare på den marina eftermarknaden beslutat att samarbeta med Hansen Sailing Team. Samarbetet avser att tillsammans med ett av Sveriges mest meriterade seglingsteam utveckla Mekonomens marina affär och förenkla Båtlivet för Sveriges alla båtägare.

Mekonomen blir huvudsamarbetspartner till Björn Hansen samtidigt som Björn och hans team kommer att vara delaktiga i utvecklingen och framtagandet av Mekonomens marina sortiment och kommunikation.

– Samarbetet med Björn och hans team känns som en perfekt match. De har en stor erfarenhet och trovärdighet i den marina världen. Vi har i samarbetet en spännande mix av såväl den kommunikativa delen med exponering och reklam som ett mycket värdefullt kunskaps- och kompetensutbyte där Björn och hans team jobbar nära oss på Mekonomen. Vår förhoppning är att samarbetet kommer vara brobyggande såväl internt som mot våra kunder, säger Staffan Lindewald, affärsområdesansvarig för Mekonomen Fleet och Mekonomens marina satsning.

– Genom samarbetet med Mekonomen skapar vi en förutsättning för att kunna ta vår segling till nästa nivå. Vi har, precis som Mekonomen, som målsättning att vara ledande inom två år. För oss innebär det att vi satsar på att under 2011 placera oss topp fem i VM för att säsongen 2012 vinna guldmedaljen, säger teamets skeppare Björn Hansen.

Info: www.mekonomen.se