5 maj, 2011

Eleganta kikare till ditt vardagsrum

Saknar du en utsiktkikare men tycker att de som finns inte passar i ditt vardagsrum? Då ska du kika på den nya Harbourmaster-serien som Gunnar Olsson Foto nu lanserar. Det är en serie eleganta kikare i mässing med en klassisk design på ett rejält stativ i mahogny. Utsiktkikaren Harbourmaster finns i tre olika modeller.

– Utsiktskikaren kommer garanterat bli en vacker möbel i ett vardagsrum och en given samlingspunkt på kalaset, säger Henrik Olsson på Gunnar Olsson Foto AB. Harbourmasterkikaren ger verkligen jag-vill-ha-känsla.

Tre modeller – från 28 till 60 gånger förstoring
Harbourmaster 60 och Harbourmaster 80 har en stor frontlins på 60 millimeter respektive 80 millimeter. Den stora linsen gör att man, till skillnad mot vanliga kikare, kan använda större förstoring utan att bilden blir mörk.

Standardokularet som levereras med Harbourmasterkikarna ger 28 gångers förstoring för Harbourmaster 60 och 36 gånger för Harbourmaster 80.

Modellerna Harbourmaster 60 och 80 är utrustade med ett 45 graders vinklat okular vilket ger en bekvämare användning av kikarna, framför allt när man kikar i dem stående.

– Den tredje modellen i serien heter Harbourmaster Zoom 60 och som namnet antyder kan förstoringen ändras, från 20 upp till 60 gånger, berättar Henrik Olsson. Med den kikaren kan du komma nära det du vill se, oavsett om titta på en båt på fjärden eller en fågel som sitter i grantoppen.

För att enklare hitta det man söker är Harbourmaster 60 och 80 utrustad med en sökare. Sökaren har en frontlins på 30 mm och ger en förstoring på 6 gånger.

Tillbehör ökar förstoringen
Som tillbehör finns även ett Harbourmaster okular 15 millimeter. Det här okularet ger 40 gånger förstoring på Harbourmaster 60 mm och 60 gånger förstoring på Harbourmaster 80 mm.

Okularet är givetvis tillverkat i samma eleganta design som kikaren och kostar 695 kronor inklusive moms.
Pris från 5 995 kr.

Info: www.gofoto.se