5 maj, 2011

Sweboat startar flytande båtmässa i Gustavsberg

Den 2-4 september arrangeras Allt på Sjön, en ny flytande båtmässa i Gustavsbergs Hamn på Värmdö, strax ost om Stockholm. Under tre dagar kommer över 190 nya båtar visas upp, allt från dagseglare och vattenskotrar till motor- och segelbåtar i 50-fotsklassen. Det kommer även att finnas en stor båttillbehörsutställning för allt som behövs till båtlivet.

Allt på Sjön är öppen för publik kl. 10-18 varje dag med fri entré och gratis parkering. Bakom arrangemanget står Sweboat – Båtbranschens Riksförbund med hjälp av Värmdö Kommun och Arcona Yachts som är Allt på Sjöns två huvudpartners.

– Båtlivet ökar hela tiden i Sverige och 2010 var runt 2,5 miljoner människor ute på sjön. Med det intresset i ryggen känns det både viktigt och roligt att arrangera en ny flytande båtmässa i Stockholmsområdet, säger Mats Eriksson, VD i Sweboat.

– Vi ser Allt på Sjön som en fantastisk möjlighet att sätta Gustavsberg på kartan. Miljön passar väldigt bra för en flytande båtmässa och vår målsättning är att hela området, med allt som det har att erbjuda, kommer att leva upp och skapa ett mervärde för besökarna, säger Lars Berlin, näringslivschef på Värmdö Kommun.

Gustavsbergs Hamn ligger ca 20 minuters bilkörning från Stockholm City. För den som inte har egen bil är det enkelt att åka kommunalt med buss från Slussen. Det planeras även båtturer från Nybrokajen.

Mer information finns på www.alltpasjon.nu