10 maj, 2011

Panasonic Toughbook ännu tuffare

Panasonic Toughbook, världsledande inom robusta och slitstarka bärbara datorer, presenterade idag sin senaste produkt i kategorin semiruggade bärbara datorer – CF-53. Den nya modellen kombinerar Panasonics 16 år långa erfarenhet inom tillverkning av robusta bärbara datorer med den senaste teknologin, i en prisvärd och semiruggad design.

Modellen är perfekt för att till exempel ta med i båten eller för lättare fältarbete och för mobila användare som är i behov av en bärbar dator med samma prestanda som en stationär dator, med lång batteritid och som tål stötar och spill som skulle göra vanliga bärbara datorer obrukbara.

Toughbooks allrounddator för företag har uppdaterats med andra generationens Intel® Core™ i5-2520M vPro™ processor för högre prestanda och kretsuppsättningen Intel® Q67 Express för utökade multimediefunktioner. Den högupplösta LED widescreen 14 tum skärmen har ett kombinerat anti- reflex och anti-blänk skydd, som gör den skonsam för ögat både utomhus och inomhus. Med USB 3.0 är det möjligt användaren att överföra data betydligt snabbare till andra externa enheter kompatibla med USB 3.0.

Toughbook CF-53 är lättare och tunnare än den tidigare modellen CF-52, som fortfarande ingår i sortimentet för semiruggade bärbara datorer. Den nya modellen CF-53 har ett särskilt inbyggt bärhandtag, men har behållit alla de semirobusta designegenskaper som gör modellen perfekt för hemmakontor, små och medelstora företag och mobil personal. Toughbooks slitstarka funktionalitet och semiruggade produktdesign uppfyller CF-53 militärens standardkriterier, vilket innebär att den tål fall från 76 cm, vibrationer och luftfuktighet. Toughbook CF-53 klarar utan problem alla de stötar och repor som kan uppstå vid dagligt arbete ute på fältet eller i samband med säljresor. Detta tack vare ett magnesiumhölje och precisionsgångjärn i stål samt genom att centrala komponenter som skärm, hårddisk och det vattentåliga tangentbordet är flexibelt monterade med tryckkuddar.

För att säkerställa att mobila användare alltid kan hålla kontakten under sina resor har Toughbook CF-53 utrustats med Ericssons modul -F5521GW- HSPA+ (DL: 21 Mbit/s) för trådlös anslutning och som tillval Wake On Wireless, vilken kräver särskild förinställning och support. Med kretsuppsättningen Intel® QM67 Express erbjuds även antistöldfunktion.

För ytterligare flexibilitet och anpassningsmöjligheter har Toughbook CF-53 även de vanliga standardportarna och en seriell anslutning, alternativt två PC Card-enheter (modellen för bilindustrin) samt en sekundär LAN-port, vilket gör modellen perfekt för användning inom bil- och maskindiagnostik.

”Toughbook CF-53 kombinerar prestanda med slitstyrka och prisvärdhet. Den passar lika bra i små eller stora organisationer, såväl inomhus som utomhus, i bilverkstaden eller i flygplansstolen. Eftersom denna nya modell kan användas inom så många olika områden inom praktiskt fältarbete och dessutom är ett prisvärt alternativ för en dator designad i enlighet med amerikansk MIL-STD standard, förväntar vi oss att CF-53 blir den bäst säljande modellen bland semiruggade bärbara dator i Europa”, berättar Stefan Pettersson, Country Manager Panasonic Toughbook.

Toughbook CF-53 blir tillgänglig för försäljning i juni. Förutom standardmodellen finns ytterligare två varianter av CF-53:

CF-53 Touchscreen
Toughbook CF-53 Touchscreen har utformats för användare som är i behov av ett pekskärmsgränssnitt som fungerar i dagsljus utomhus. Enheten har en högupplöst pekskärm i bredbildsformat med hög ljusstyrka och cirkulär polarisering för att minimera reflekterande solljus. Panasonics CircuLuminTM teknologi ger dessutom utmärkt läsbarhet under alla förhållanden genom bred variation av ljusstyrkenivåerna, från mycket ljusstark till kolsvart skärm. Enheten levereras även med ett alternativt bakgrundsupplyst tangentbord för användning i mörka miljöer.

CF-53 Automotive
Toughbook CF-53 Automotive-modellen har utformats för att kunna användas som ett mångsidigt verktyg för forskning och utveckling i bilindustrin eller i verkstadsmiljöer. Optimerade portar, dubbla PC Card-enheter och anpassning till industristandarder gör att enheten kan anpassas för att tillgodose kraven hos tekniker i många olika roller.

Utökade alternativ för flexibilitet och anpassning
För att förbättra flexibiliteten och anpassningsmöjligheterna hos Toughbook CF-53 finns flera olika tillval för enheten. ”Fischer” USB-porten och hårddisken som klarar temperaturer under noll grader gör CF-53 ännu bättre rustad för utomhusliknande miljöer.

Det går också att välja till ett högkapacitetsbatteri med 9 celler/92 Wh, som gör det möjligt för mobil personal att använda enheten hela dagen utan att behöva ladda batteriet.

Mer information: www.toughbook.eu