16 maj, 2011

Säsongspremiär för Carl-Hampus Lundberg

Snart är det dags för racerbåtsäsongen att dra igång igen för Carl-Hampus Lundberg. Premiärtävlingen i F1000 Cup hålls 28 maj ute vid Grisslinge Havsbad, Värmdö. Nu är det bara de sista små justeringarna och provkörning innan tävlingen kvar. ps. Premiärtävlingen är speciell på det sättet att allmänheten har fritt inträde till depån och kan på så vis kika riktigt nära på båtarna.

– Allt måste vara perfekt inför årets premiär så jag kan starta på samma sätt som jag avslutade förra säsongen, med vinst! Säger Carl- Hampus.

2011 blir en mycket intressant säsong för Carl-Hampus som nu är ganska van att köra F1000 klassen. Förra året var första säsongen i klassen.

Steget från T400 som Carl-Hampus körde tidigare är väldigt stor. Från enskrovsbåt till katamaran vilket betyder att en helt ny körteknik måste tränas in.

– Toppfarten är 75 knop istället för 50 och i F1000 sitter man instängd och fastspänd i 5-punktsbälte precis som i F1- båtarna. Den enda sikten man har bakåt är de små sidobackspeglarna.

Carl-Hampus hoppas på en rolig säsong med tävlingar både i Sverige och Finland och eventuellt en EM-tävling i Italien senare i sommar.

Förutom racingen bjuder 2011 års säsong på fler nya utmaningar inom racingen då Carl-Hampus sedan i våras är ordförande för klubben Swedish Racing Club, SRC. Med sina två årliga tävlingar och sina Prova- på-tillfällen är SRC en av de mest aktiva båtracingklubbarna i Sverige.

Foto: Sebastian Strand.

Kommentarer

Queen of tools 13:48:53 2011-05-17

Håller tummarna för en framgångsrik säsong! =)