19 maj, 2011

Vackra klenoder samlas på Veteranbåtsdagen

Söndagen 3 juli är det åter dags för den mycket populära Veteranbåtsdagen utanför Marinmuseum i Karlskrona, en heldag för alla som älskar gamla klassiska båtar. Här visar veteranbåtsägare upp sina vackra klenoder samtidigt som de tävlar om åtråvärda priser. Veteranbåtsdagen är ett perfekt tillfälle för alla som vill se riktigt fina kskönheter på nära håll i en riktig miljö.

– Nytt för i år är att Veteranbåtsdagen har ett tema. Den här gången är det anrika Saxemaravarvet som är i fokus med sina båtar på plats och en fotoutställning om verksamheten, säger Kristofer Nilsson som är koordinator för evenemanget.

2011-års dragplåster är M/Y Vidar och M/Y Eystra – två av CG Petterssons salongsbåtar från 1930-talet. Förutom det kommer minsveparen M20 och en av marinens stridsbåt 90 att finnas på plats – liksom Veteranbåtsdagens egen båt M/Y Nostalgia, en Tiedemannkryssare som renoverades och sjösattes inför förra årets festival.

Som vanligt håller även museets fartyg igång. Motortorpedbåt T38 från 1951 uppvisningskör, barkarna från 1800-talet seglar och utöver det bjuds det på marin marknad, blekingsk mat, musik och mycket mer.

Veteranbåtsdagen ingår i evenemanget Nostalgia Festival som arrangeras av motortidningsförlaget Albinsson & Sjöberg. Dagen är ett samarbete mellan Marinmuseum, Albinsson & Sjöberg och Carlscrona Veteranbåtar.

Info: www.maritima.se

Foto: Joakim K E Johansson.