24 maj, 2011

Stena Match Cup Sweden på Marstrand 4-10 juli

Nu är det dags för norra Europas största seglingsevenemang, den femte deltävlingen i World Match Racing Tour på Marstrand. Här tävlar världens bästa manliga seglare om världsmästartiteln i Matchracing, damerna seglar i nya OS-båten Elliott – 4/7 – 10/7 2011.

Arrangörerna har återigen ett imponerande starfält med 14 av världens bästa manliga kappseglare i Matchracing, bland andra flerfaldige mästaren Peter Gilmour, svensktoppen Johnie Berntsson, Björn Hansen och Mattias Rahm samt bland andra topprankade Mathieu Richard, Torvar Mirsky och Ian Williams. Herrarna seglar onsdag-fredag, med semifinaler på lördag och finalen på söndag.

Damerna seglar måndag-onsdag i tremannabåten Elliott, samma som används i nya OS-grenen i London 2012 och som gjorde populär debut i Marstrand i fjol. Så gott som hela världseliten har därför lockats till Marstrand. Det svenska hoppet står till hemmaseglaren Anna Kjellberg, tvåa i tävlingen 2009, och ett av totalt tio landslagsteam.

Marstrand bjuder på både segling och underhållning under veckan. Nyheterna är bland annat ett nytt ungdomscenter, barnens seglarskola och fler restauranger och pubar. Det svenska näringslivet samlas till ett nytt seminariekoncept med fokus på utveckling, Innovation Forum Marstrand, och kändisarna seglar som vanligt det populära Celebrity Race på fredagen.

Info: www.matchcupsweden.com

Facebook: Match Cup Sweden

Twitter: MatchCupSweden

Foto: Dan Ljungsvik.