27 maj, 2011

Premiär för Wider 42 vid Formel 1 i Monaco

Den första modellen i Widerfamiljen visas upp under Formel 1 i Monaco. Alla kanske inte har möjlighet att åka dit, men håll utkik längs kajerna när de snabba bilarna passerar längst in i hamnen så kanske ni ser denna spännande nya konstruktion. Wider 42 är en öppen daycruiser, utvecklad efter designidéer från konstruktören Tilli Antonelli och Fulvio De Simoni.

Wider 42 utsågs nyligen till “Best Nautical Project of the Year” vid Internautica Boat Show i Portoroz (Slovenien). Det nyetablerade företaget bakom båten satsar stort på marknadsföring och finns därför med vid det 69:e Grand Prix of Monaco, som körs den här helgen.

Förutom att konceptet med utfällbara sidor, som fälls ut på endast tolv sekunder, ger ett ökat utrymme inne i båten så ökas även båtens stabilitet påtagligt. Det blir som en enskrovsbåt med flera av flerskrovsbåtens fördelar. Widerbåten har därmed ett dubblerat boutrymme jämfört med en traditionell konstruktion. Den har till exempel en 15 m² salong på sina 42 fot.

Båten drivs av två motorer, som dock inte är monterade på klassiskt symmetriskt vis, utan monteras mer som i en racingbåt, vilket sägs ge mer stabilitet.

Wider 42 kommer att visas upp i samarbete med Monaco Boat Service. Den finns på plats i den fashionabla hamnen fram till och med 31 maj.

– Vi tycker att det finns naturliga kopplingar mellan Wider och Formel 1, säger Tilli Antonelli, VD för Wider.

– Vi har provkört båten ordentligt och mätt upp en toppfart på hela 53 knop och en marschfart runt 40 knop.

Info: www.wider-y.it