29 maj, 2011

Unga göteborgsseglare imponerar i GKSS Spring Cup

Dansken Rasmus Viltoft och finske stjärnseglaren Staffan Lindberg ligger i topp i GKSS Spring Cup när halva matchracing-tävlingen har körts, men de två unga Göteborgsseglare imponerade och ligger i topp. I hårda tio sekundmeters vindar ställdes blev det hårda seglingar för de tio besättningarna från fem nationer på lördagen.

– Vi var särskilt imponerade över vår unga lovande seglare från Göteborg, Viktor Ogeman och Victor Cukierman, som seglade riktigt bra och är helt med i matchen om segern kommenterade Magnus Holmberg, som har coachat de 19-åriga ungdomarna i en ny elitsatsning på matchracing.

Viktor och Victor ligger på delad femte plats med 2-2 i matcher. Mattias Rahm, som vann Match Cup Sweden 2008, är åtta med tre förlorade och en vunnen match.

Imorgon koras vinnaren som då kvalificeras till start i Stena Match Cup Sweden, VM-deltävlingen i Marstrand 4-10 juli, som ingår i World Match Racing Tour.

Resultat Lördag 28/5: Efter flight 12 av 23
Rasmus Viltoft, Danmark 4-0
Staffan Lindberg, Finland 3-0
Reuben Corbett, Nya Zeeland 3-1
David Chapman, Australien 3-2
Victor Cukierman, Sverige 2-2
Viktor Ogeman, Sverige 2-2
Keith Swinton, Australien 1-2
Mattias Rahm, Sverige 1-3
Joakim Aschenbrenner, Danmark 1-4
Jordan Reece, Australien 0-4
För mer information, kontakta:
Lars-Ola Nordqvist, Presschef Stena Match Cup Sweden, 070-689 11 20, lars@comvision.se

Stena Match Cup Sweden är ett av Sveriges största publika evenemang och en av nio VM-deltävlingar för herrar i World Match Racing Tour. Evenemanget pågår på Marstrand 4–10 juli 2011 och drar normalt 100 000 besökare varje år. Stena Match Cup Sweden anordnas av GKSS i samarbete med Brandspot. GKSS ansvarar för de sportsliga delarna och Brandspot för de kommersiella rättigheterna.

Info: www.matchcupsweden.com