8 juni, 2011

Oyster sjösätter 100 fots superyacht

Det första exemplaret av Oyster 100 superyacht har tagits ut från sin byggplats och förbereds nu för sjösättning. Engelska Oyster marine kommer att ha världspremiär för den nya båten vid årets Monaco Yacht Show, som hålls i september. – Det här är verkligen kulmen av flera års planering och arbete. Vi fick bland annat bygga en helt ny lokal för att klara av att hantera den nya 100-fotaren, säger David Tydeman hos Oyster.

Oyster är ett föregångsvarv vad gäller både design och kvalitet med internationella mått mätt. Oyster introducerade bland annat termen ”däcksalong” i den nautiska vokabulären för över 25 år sedan. Denna båtmodell har därefter utvecklats och förfinats av varvet.

Den största modellen från Oyster har hittills varit Oyster 82, som har sålts i flera totals exemplar. Den nya serien med Oyster superyachts, Oyster 100, Oyster 125 och Oyster 125 flybridge by Dubois, ska komplettera den existerande flottan av Oysterbåtar. För designen av de här båtarna står Dubois.

Fler detaljer om Oyster 100-01 kommer efter de inledande testseglingarna.

Info: http://www.oystermarine.com/fleet/superyachts/default.aspx