7 juni, 2011

Bavaria Sport 31 med utökade utrymmen

Bara några dagar efter den officiella presentationen av nya Bavaria Sport 34 HT visar det tyska varvet upp ännu en ny modell. Denna gång är det Bavaria Sport 31, som presenteras som en skiss. Enligt Bavaria är det här en ”dynamisk modell i Sport-serien” från varvet. Båten fullföljer traditionen från den tidigare modellen BMB 31, där konceptet var att kombinera stora utrymmen, en dynamisk design och effekt.

Sport 31 fyller upp utrymmet mellan Bavaria Sport 28 och Sport 34 och kompletterar därmed Bavarias motorbåtsserie, som totalt omfattar åtta modeller (inklusive Hardtopversionerna).

Bredvid förarplatsen finns till exempel en extra sittplats för passagerare i den nya modellen. Antalet sittplatser runt matbordet i sittbrunnen är sex stycken.

De senaste motorbåtsmodellerna från Bavaria har alla haft liknande huvuddrag i sin design. För Bavaria Sport 31 innebär det en riktigt stor badplattform som utnyttjar båtens hela bredd och en rymlig plattform för alla som vill solbada eller bara slappa.

Bavaria Sport 31 har även fått större utrymmen under däck än sin föregångare. Akterkabinen har två singelkojer som kan ändras till en dubbelkoj. Tillsammans med förkabinen ger det sängplatser för totalt fyra personer.

Följande motorer är planerade för Bavaria Sport 31:
MerCruiser (bensin) 2 x 5.0 MPI DTS Bravo III (2 x 260 HK)
MerCruiser (bensin) 2 x 377 MAG DTS Bravo III (2 x 320 HK)
Volvo Penta (bensin) 2 x 5,7 GXIE-EVC (2 x 320 HK)
Volvo Penta (Diesel) 1 x D6-370 EVC (1 x 370 HK)
Volvo Penta (Diesel) 2 x D3-220 EVC (2 x 220 HK)
Volvo Penta (Diesel) 2 x D3-260 EVC (2 x 260 HK)

Info: www.bavariasverige.se