9 juni, 2011

Nästa generation eTrex® hjälper dig att utforska mer

Garmin presenterar en ny och uppgraderad eTrex-serie, som blir en ny milstolpe för friluftsentusiaster och geocachare. Nya Garmin eTrex mycket användarvänliga menysystem, imponerande ergonomi och förbättrade kartkapacitet (stödjer en bred range av kartor och programvara från Garmin) gör det enklare än någonsin att utforska det okända. Oavsett om du vandrar, campar med familjen eller ger dig ut på Geocaching gör dessa nya funktioner, tillsammans med upp till 25 timmars batteritid, nya eTrex-serien ännu mer mångsidig och användarvänlig, samtidigt som den behåller sitt lilla smidiga format och stryktålighet.

– När vi utvecklade nya eTrex så ville vi sätta en ny standard för den mest framgångsrika GPS:en för friluftsliv genom tiderna. Vi ställde oss frågan då utvecklingsarbetet inleddes, vad är nästa steg för eTrex?, säger Martin Resch, produktchef EMEA Outdoor segment.

– Genom att prata med friluftsentusiaster och geocachare där ute förstod vi att även hos de enklare produkterna från oss vill våra kunder ha enheter som går att ladda med detaljerade kartor, har smarta funktioner som följer deras växande passion för geocaching och är så enkla att använda att vem som helst kan dra nytta av dem.

Kör papperslöst: Ta med denna kraftfulla GPS i fickformat på ditt nästa geocachingäventyr och lämna allt vad pappersutskrifter heter hemma. Den nya eTrex-serien stödjer enkel nerladdning av cachar med detaljbeskrivningar direkt till enheten via USB interface till datorn. Nya eTrex sparar och visar all information du behöver, som position, terräng, svårighetsgrad, ledtrådar och beskrivningar, vilket innebär att du aldrig manuellt behöver slå in koordinater eller ta med pappersutskrifter. Cachar kan enkelt laddas ner från OpenCaching.com, ett helt fritt online community för att skapa, dela och hitta cachar runt om i världen.

Spara pengar och ha kul: Är man ute efter en enkel basmodell erbjuder Garmin eTrex 10. Denna basmodell utan kartfunktion har en monokrom display och är den perfekta modellen för familjer som är sugna på att testa geocaching för första gången. En både rolig och spännande fritidsaktivitet som hjälper till att locka barnen från TV:n till något som kommer göra att de med glädje vill spendera tid utomhus. Den är mycket robust och klarar både hårda tag och alla väder.

Kartor för alla: Vilken typ av detaljerad karta behöver du? Topografi, sjökort eller vägkarta. Oavsett vilken så kan de alla presenteras i eTrex 20 och eTrex 30, på den tydliga 2,2” färgdisplayen. Detaljerade kartor säljs separat, som Friluftskartan™ Pro v2 om du ska ut i naturen, BlueChart® g2 om du ut på vattnet eller City Navigator® med automatisk ruttberäkning om du skall ut på vägarna. Ladda ner BaseCamp™ (www.garmin.com/basecamp) till din dator, en fri programvara som gör det möjligt att planera och hantera resor, färdvägar, spår och waypoints, all denna information kan du sedan föra över till din eTrex. Det bästa med BaseCamp är att du enkelt kan använda dig av ditt förprogrammerade microSD kort med Friluftskartan på och få upp den detaljerade kartan i datorn. Anslut bara din eTrex med karta till datorn och börja planera. Givetvis kompatibelt med både PC och Mac.

Håll kursen: eTrex 30 har alla dessa funktioner plus att den även erbjuder en inbyggd 3-axlig tiltkompenserad elektronisk kompass. Detta gör att du alltid vet din kurs, även om du står stilla, utan att behöva hålla enheten vågrätt. Den har även en barometrisk höjdmätare som ger dig möjlighet att utläsa tryckförändringar samt se din exakta höjd. Givetvis har denna toppmodell även trådlös överföring av waypoints, rutter och spår vilket gör det möjligt att dela information med andra kompatibla enheter.

Nya eTrex-serien beräknas finnas tillgänglig på marknaden under tredje kvartalet 2011. eTrex 10 och 20 kommer ha rekommenderade cirkapriser på 1 095 kr respektive 1 895 kr. Toppmodellen eTrex 30 har ett rekommenderat cirkapris på 2 395 kr.

Info: www.garmin.se