13 juni, 2011

Skeppsholmsdagen 2011 hålls 11 september

Skeppsholmsdagen 2011 äger rum 11 september mellan kl. 11.00 och 17.00. Årets Skeppsholmsdag är den elfte i ordningen. Det är Skepps- och Kastellholmens egen dag där områdets aktörer håller öppet hus.

Skepps- och Kastellholmen bjuder på ett unikt historiskt landskap präglat av flottans tidigare verksamhet och är i dag en miljö som väver ihop natur, kultur och friluftsvärden – en verklig oas mitt i storstaden och också en del av Kungliga nationalstadsparken.

Skeppsholmsdagen visar dagens mångfald på holmarna där tonvikten ligger på kulturella och maritima verksamheter. Under dagen kan holmarnas besökare få uppleva allt från körinstallation i Eric Ericsonhallen (Skeppsholmskyrkan), fri entré till Arkitekturmuseum, Asienfest med Östasiatiska museet till öppet skepp och flaskskeppsbygge vid Skeppsholmsgården. Den vetgirige kan få lära sig vad en mareograf används till och sedan få sig något till livs vid en av holmarnas alla restauranger och serveringar.

Skepps- och Kastellholmen kommer att sjuda av aktiviteter.