13 juni, 2011

Opera på Hanö 31 juli

Ove ”PR-son” Persson kommer att inviga operaföreställningen på Hanö den 31 juli. Ove är en stor vän av listerlandet. Förra året var det för första gången en operakonsert på Hanö. Det blev en stor succé. Därför satsades det i år på att sätta upp en opera.

Föreställningen heter L´impressario och är en satirisk opera specialskriven för Blekinge skärgård. Det är Mikael Nellborn som har skrivit operan som är en enaktare.

Operan handlar om ett teatersällskap som skall sätta upp en opera och alla förvecklingar som följer. Efter operan och paus blir det en hyllningskonsert till Jussi Björling som i år skulle ha fyllt 100 år.

– Det är redan nu efterfrågan på biljetter, säger Yngve Carlsson, ordförande i byalaget på Hanö.

– Detta är en fin PR för kommunen och Hanö. Det är inte var dag vi gästas av världsartister på ön. T ex Helena Janzén, prisbelönt operasångare som har hela världen som sitt arbetsfält. Bland annat i Verona i Italien där hon är ett stort namn, säger Yngve Carlsson.