13 juni, 2011

Tiohuggaren Hulda döpt på Käringön

En ny tiohuggare döptes 5 juni på Käringön. Denna båt är byggd i Henån och möttes av publikens jubel vid dopceremonin. “Hulda, Hulda, Hulda” ropade publiken i kör när de såg Käringöns nya tiohuggare runda Petersons krog på väg till SSTC-bryggan, där hon flyttat in med bryggplats nr 1.

Cirka 400 åskådare hälsade Hulda välkommen. Märta Jarestam var gudmor, ägarna rodde från hamnen till SSTC-bryggan, champagnen flödade, hurraropen skallade och Henåns roddklubb visade vad en tiohuggare kan. Publiken fick även tillfälla att prova på båten själva.

Bildtexter:
Thomas Jernberg, ordförande i föreningen Huldas Vänner.

Styrelsen Huldas vänner rodde till kaj . Cox var 90-åriga Erik Berntsson

Gudmor Märta Jarestam.

Henåns rodd klubb visade upp hur tränade roddare ror.

Foto: G Arwidson.