17 juni, 2011

Bikini som laddar mobilen

Här är en nyhet av det mer udda slaget för båtfolket. Det är en bikini som kan ladda till exempel en mobil eller mp3-spelare via sina inbyggda solceller.

Det är kanske inte främst för sina tekniska prestanda som den här bikinin har fått uppmärksamhet. Men tanken är inte helt fel, att man ska kunna ladda 12V-prylar via sina solkläder när man ändå ligger still och bara njuter av solens strålar.

Bikinin har ett antal solceller på 25×10 mm, som har fästs på plagget. Strömmen förs via en adapter som är kopplad till en vanlig USB-kontakt, där respektive mobil eller vad det nu är som ska laddas kopplas in.

Enligt marknadsföraren kan man till och med simma med bikinin. Men det är viktigt attden får torka ordentligt innan någon elektronisk apparat kopplas in.

Info: http://www.gizmag.com/solar-bikini-goes-into-limited-production/18920/