23 juni, 2011

Alla skepparna i Stena Match Cup Sweden 2011

Världens bästa seglare tävlar i norra Europas största seglingsevenemang. Nu släpps den officiella startlistan till Stena Match Cup Sweden, 4 – 10/7 2011. Totalt 14 herrteam och tio damteam kommer att kämpa på vattnet för att lägga seglarhandskarna på pokalerna. Bland alla världsstjärnorna i match racing hittar vi hela fem svenskhopp på Marstrand i år.

På damsidan är konkurrensen hårdast tänkbara med hela världseliten på plats; Världsettan Lucy Macgregor, världstvåan Claire Leroy, tätt följda av Holländskan Renee Groeneveld, Nicky Souter från Australien och fjolårsmästarinnan, ryskan Ekaterina Skudina. Alla vill ta chansen att segla in sig på OS-båten Elliot 6m med bara ett år kvar till sommarmästerskapen i London 2012. De svenska färgerna försvaras av Anna Kjellberg, men två andraplaceringar i tävlingen från tidigare, och unga hemmaseglaren Caroline Sylvan, som tilldelats ett wildcard. Ännu ett wildcard återstår att dela ut i damklassen.

Bland de 14 herrlagen återfinns flerfaldige mästaren Peter Gilmour och andra stjärnor som Mathieu Richard, Torvar Mirsky och Ian Williams. De tre svenska herrarna som seglar har alla bra chans på topplacering, nysatsande Johnie Berntsson som är ende svensk med tourkort i år, Björn Hansen som vann den senaste tourtävlingen i Korea och Mattias Rahm som precis som Björn tidigare vunnit tävlingen i Marstrand på ett imponerande sätt.

Skeppare Stena Match Cup Sweden 2011

Skeppare herrar
Ian Williams GBR 3
Mathieu Richard FRA 4
Torvar Mirsky AUS 5
Björn Hansen SWE 8
Damien Iehl FRA 9
Phil Robertson NZL 10
Peter Gilmour AUS 11
Francesco Bruni ITA 12
Álvaro Marinho POR 14
Keith Swinton AUS 17
Jesper Radich DEN 22
Johnie Berntsson SWE 23
Rasmus Viltoft DEN 40
Mattias Rahm SWE 115

Skeppare damer
Lucy Macgregor GBR 1
Claire Leroy FRA 2
Renee Groeneveld NED 4
Nicky Souter AUS 5
Anna Tunnicliffe USA 6
Ekaterina Skudina RUS 8
Lotte Meldgaard Pedersen DEN 14
Anna Kjellberg SWE 19
Caroline Sylvan SWE 110
Wildcard TBD X

Marstrand bjuder i vanlig ordning på både segling och underhållning under veckan. Nyheterna är bland annat ett nytt ungdomscenter och fler restauranger och pubar. Dessutom kommer mästerkocken Marcus Samuelsson för andra året i rad att bjuda besökare på kulinariska mästerverk på Marstrands Borggård. Det svenska näringslivet samlas också till ett nytt seminariekoncept med fokus på utveckling, Innovation Forum Marstrand, och kändisarna seglar som vanligt det populära Celebrity Race på fredagen.

Följ racet på:
www.matchcupsweden.com

Facebook: Match Cup Sweden

Twitter: MatchCupSweden

Bilden: Magnus Holmberg. Foto: Dan Ljungsvik.