23 juni, 2011

Premiär för Sealine C48 Coupe i Southampton

Engelska Sealine kommer att ha världspremiär för sin helt nya C48 Coupe vid årets Southampton Boat Show i september. Båten, som ska konkurrera med 50-fotare från bland andra Princess och Fairline, har en fräsch och ny design, som är avsedd att anta utmaningen från andra motorbåtstillverkare som också har förnyat sina båtmodeller. Grunden för designen är ett enkelt båtliv med “turn-key” boating.

Den nya modellen har till exempel inga kapell som behöver vikas ihop eller fällas ner. Förarplatsen och salongen är väl skyddade med bland annat ett elektrisk soltak. I salongens akterkant finns skjutdörrar.

För framdrivningen står ett modernt IPS-system från Volvo Penta, vilket är intressant med tanke på att Sealine ägs av Brunswick som är moderbolag till MerCruiser och Mercury.

Tanken med hela båtns koncept är att detta är en cruisingbåt med gott om plats och bekväma lösningar.

– Vi är extra glada eftersom vi lanserar nya C48 tillsammans med vår nya SC42, den andra nya modellen för 2011 och en viktig del i investeringsstrategi för de kommande åren. Vi ska lansera åtta nya modeller under de kommande tre åren, säger Chris O’Connor, VD för Sealine.

De större modellerna får allt mer lyx i form av modern design och finesser. Nya Sealine C48 har till exempel en luftkonditionering som är speciellt avsedd för marknader som Nordamerika, Asien, mellanöstern och Skandinavien.

Salongen i nya C48 har en stor L-formad sittavdelning plus tre enskilda sittplatser för att upp till sex personer ska kunna äta bekvämt.Det finns även ett bord som kan stuvas undan när det inte behövs, integrerad wet bar, grill och massor av andra bekvämlgheter.

Skrovet är baserat på den beprövade Sealine SC47 och utrustat med dubbla Volvo Penta IPS 600 med joy stick. Jämfört med traditionella axlar har C48 en bränslebesparing på 25- 35% tack vare IPS. Priserna startar på 392 000 Pund plus moms.

Info: www.sealine.com