29 juni, 2011

Samsung Challenge jagar seglingsrekord i sommar

Samsung i Sverige och Whyshore Yachting & Marketing inleder ett partnerskap och kommer under sommaren 2011 att jaga rekord. Samsung Challenge utmanar i sommar tidningen Båtnytts klassiska race Ystad-Haparanda, en sträcka på 712 sjömil. En trimaran, två seglare, med de rätta väderförhållandena har båten och besättningen potential att sätta ett rekord som står sig länge.

60-fots trimaranen Samsung Challenge är Skandinaviens snabbaste segelbåt och har en toppfart på osannolika 43,2 knop. Båten är 18 x 18 meter, har en mast på ca 30 meter och väger ca 5 ton.

– Vi ser fram emot att spika ett rekord på sträckan Ystad-Haparanda i Båtnytts tävling Blå Bandet. Sveriges ostkust bjuder på mycket varierande väderförutsättningar. Får vi rätt vindförhållanden och lyckas vi hantera båten med en tvåmannabesättning så har Samsung Challenge alla förutsättningar att segla på 24 timmar, vilket ger en snittfart på ca 30 knop. Det är en tuff strapats och en stor utmaning!, säger Klabbe Nylöf, skeppare, Samsung Challenge och VD, Whyshore Yachting & Marketing.

Innan rekordförsöket Ystad – Haparanda kommer Samsung Challenge att befinna sig i Stockholm. Den 1 juli kommer trimaranen till Strandvägen i Stockholm, för att den 6 juli få sällskap av en ny MOD70 trimaran “Race For Water” i väntan på starten till ÅF Offshore Race (f.d. Gotland Runt) där de ska tävla mot varandra.

Efter ÅF Offshore Race beger sig Samsung Challenge direkt till tennisveckan Swedish Open i Båstad där den kommer ligga mellan den 9-17 juli.

Whyshores ambition att driva MOD70 projekt ska vara del av det europeiska projektet http://www.multionedesign.com/en/program/european-tour.html där målet är att samtliga båtar
ska ha ett stop-over i Stockholm och att detta ska bli återkommande varje år framöver.

– Att utmana och flytta gränser är precis som i rekordförsöket med Samsung Challenge centralt för Samsungs verksamhet. Utmaningen för Samsung är att förenkla vardagen med ännu mer innovativ elektronik, flytta gränserna för vad vi och konsumenter tror är möjligt. Samma anda möter vi rekordförsöket. Därför vill Samsung göra utmaningen av rekordet möjligt, säger Erik Johannesson, nordisk PR-chef för Samsung.

Övriga stop och datum för Samsung Challenge i sommar:
18 juli – i Helsingborg
20 juli – i Ystad, pressegling
Mellan 20-27 juli – (inväntar de perfekt väderförhållandena) Lämnar båten Ystad för att satsa på
det nya fartrekordet Ystad – Haparanda
Luleå – exakt datum meddelas efter rekordförsöket
Umeå – exakt datum meddelas efter rekordförsöket
Sundsvall – exakt datum meddelas efter rekordförsöket
15 augusti – Samsung Challenge tillbaka i Nacka Strand, Stockholm

Whyshore Yachting & Marketing är ett företag inom sports marketing för kommersiella projekt med sponsring, partnerstrukturering och sportfrämjande event, som specialiserar sig på global och regional nivå. Whyshore ansvarar för projektledning av Samsung Challenge.