29 juni, 2011

KemI godkänner kopparfärg till fritidsbåtar i Östersjön

Kemikalieinspektionen har nu beslutat att godkänna en båtbottenfärg avsedd för fritidsbåtar på östkusten, från Örskär till norska gränsen. Enligt vad Båtliv erfar är det en färg från International Färg AB som har godkänts. Kemikalieinspektionens beslut kommer överraskande. Det berör hundratusentals svenska båtägare.

Så här skriver Kemi i sin pressrelease:

“Detta beslut har fattats då företaget i sin miljörisk¬bedömning av produkten har visat att användningen är acceptabel även med tanke på Östersjöns särskilda känslighet. Produkten är en förhållandevis lågläckande färg med 8,5 procent koppar(I)oxid som verksamt ämne.
Läs mer om Båtbottenfärger och antifoulingprodukter. Där finns bland annat en lista med godkända produkter.”

Info: www.kemi.se