1 juli, 2011

True Heading lanserar Seapilot för iPad

True Heading lanserar en ny unik app med namnet Seapilot för IPAD tillsammans med Stockholmradio.Det unika med Seapilot är att den bygger på yrkessjöfartens standard för elektronisk navigering med AIS-data och S57-sjökortsdata från Sjöfartsverket. För bara några år sedan var det teknologier som var förbehållna yrkessjöfarten, men med Seapilot finns de direkt i din iPad.

– För True Heading är det här en direkt möjlighet att skapa mervärde för våra kunder även efter att vi sålt vår hårdvara i form av AIS lösningar.

– Har du en iPad så har du definitivt nytta av Seapilot. Det är ett bra navigeringshjälpmedel till en väldigt låg kostnad, säger Anders Bergström, vd för True Heading AB.

– Det är faktiskt den första navigeringsappen någonsin med AIS-data. Det innebär bland annat att du kan se båtar och fartyg med AIS-transponder, fortsätter Anders Bergström.

Dessutom presenteras väder i realtid via AIS från över 60 väderstationer i Sverige. Seapilot visar vindstyrka, vindriktning, lufttryck, temperatur och vattenstånd från valfri väderstation. Information från väderstationen närmast skärmens position på sjökortet visas automatiskt och de andra hämtas genom några klick på skärmen.

Det är True Heading och Stockholmradio som utvecklat Seapilot tillsammans De båda bolagen är experter på AIS, VHF, marin navigation och kommunikation till sjöss, vilket gör att det finns gedigen erfarenhet och kunskap bakom Seapilot.

– Vid lanseringen kommer Seapilot att finnas för iPad. Men vi planerar även Seapilot för andra läsplattor samt mobiltelefoner. Till båtmässan i Göteborg ska Seapilot finnas för Android-plattformar. I den långsiktiga visionen hoppas vi att Seapilot ska utvecklas till att omfatta alla länder i norra Europa, och så småningom även södra Europa inklusive Medelhavet och USA, säger Anders Bergström.

Vilken dag som helst är Seapilot här. Håll utkik i App Store om du inte vill missa öppningspriset 499 kronor. Vi kommer även att meddela på True Heading.se när Seapilot är lanserad.

Info: www.trueheading.se

Kommentarer

Staffan Woxen 22:54:01 2011-07-03

Maila mig när den släpps tack.
Mvh Staffan Woxen

Peter Hemne 18:39:32 2011-07-18

Intresserad av eventuell I-phone variant
/peter

Robert Levin 11:07:13 2011-08-12

Den variant av seailot som nu har släppts är lång ifrån färdig! Varning, köp annat program eller vänta till nästa sommar innan du betalar 469kr för Seapilot!

Joachim Al-kayer 13:09:32 2011-08-24

Håller med föregående talare,
Många skumma skarvar mellan korten? Höjd saknas på många broar, Tid eller telenr saknas på slussar, grund saknas, mm
Men,, i det stora hela ser jag detta som ett mycket bra tänk i grunden,, jag ska ge det lite tid.
men just nu känns det BETA.

Navionic saknar ju sportleden på sina kort, gäller min Raymarine plotter i alla fall, Villket är synd.

Båtlivs redaktion 16:33:10 2011-08-24

Nytt pressmeddelande från TrueHeading 24 augusti:

True Heading: Nu syns alla båtar med AIS-transponder i Seapilot
Äntligen! Nu syns alla båtar och fartyg som har AIS-transponder med namn och MMSI-nummer i navigationsappen Seapilot. Det är en efterlängtad nyhet för alla som använder Seapilot och något som gör appen ännu mer användbar och tydlig. Tack vare tätt samarbete med Sjöfartsverket har Seapilot AB kunnat ta fram en teknisk lösning som gör alla AIS-identiteter synliga, och som samtidigt följer gällande lagar och regler kring AIS-information.
Seapilot vill tacka ägarna till de över 420 fartyg som redan har hunnit ge Seapilot tillstånd att presentera deras AIS-identitet. Nu avslutar vi det omfattande arbetet med att sluta avtal med rederier och privata fartygsägare för att få visa deras identiteter. Det behövs inte längre då Seapilot sedan i måndags automatiskt visar namn och MMSI-nummer för alla båtar med AIS-transponder.
Inom kort kommer en ny uppdatering av Seapilot. Den innehåller bland annat den efterfrågade funktionen Rutter/Waypoints. Uppdateringen innehåller även förbättring av en rad funktioner, till exempel att AIS-målen förses med fart och kursvektorer, att användaren kan bestämma det egna fartygets position på skärmen i "Follow Lock"-funktionen för bättre framförhållning, att namn på alla AIS-väderstationer visas samt en varningsruta som visas när täckning saknas för att få AIS-information. Uppdateringen av Seapilot innehåller också en rad mindre förbättringar och buggfixar.