6 juli, 2011

Tina Thörner byter bilen mot Childhoods segel

Marstrand sjuder av segling och publikfest den här veckan. Som evenemangets maskot och Charity partner hamnar Childhood allt mer i centrum år efter år. Childhood bryr sig om barn och deras uppväxt och många företag bryr sig därför om dem. Kids Corner är tillbaka efter ett lyckat premiärår ifjol. På fredag tävlar rallykartläsaren Tina Thörner för Childhood i det årliga Celebrity Race, där hon är teamets coach.

Childhood är Match Cup Sweden’s Charity Partner sedan 2007. Det innebär att evenemanget ger en viss procent av alla sponsorintäkter till organisationen, vilket ifjol uppgick till dryga 800 000 kr. Under åren har allt fler av evenemangets partners fått upp ögonen för Childhood och vill hjälpa till att stötta på olika sätt.

– Vi har fått många nya samarbetspartners genom Match Cupen, vilket är väldigt roligt. I det här sammanhanget får vi möjlighet att träffa företagen på ett mer intimt sätt, och vi välkomnar verkligen alla fina initiativ!, säger Ellika Mårtensson, Eventansvarig på Childhood.

I år sponsrar PelleP Childhood med kläder så att all personal i Kids Corner är lika vita och fina.

– Barnen är vår framtid och det känns självklart för oss att stötta Childhood, I år har vi tagit fram en Match Cup-keps som säljs till förmån för Childhood. Priset är 200 kr och pengarna går oavkortat till utsatta barn. Vi bjussar också på fina jackor till Childhoods lotteri, säger Cecilia Pettersson, VD på PelleP.

Vitamin Well gör också en god insats genom att sälja sin dryck till valfritt pris (minst 20 kr) och Childhood försäkrar att pengarna går till att ge barnen en tryggare och bättre barndom.

Ifjol öppnade Childhood Kids Corner tillsammans med Stena, ett eget lekrum för alla barn som besöker evenemanget. Här kan barnen leka, pyssla och spela eller gå på seglarskola under tiden resten av familjen tittar på seglingarna.

På fredag eftermiddag går Celebrity Race av stapeln, och Tina Thörner tänker navigera Childhoods båt till seger tillsammans med Let’s Dance-kollegor.