7 juli, 2011

Hansen i ledning – mot kvartsfinal efter vinstsvit

Björn Hansen och hans besättning har tagit ledningen i Stena Match Cup Sweden. Med sex segrar av sju möjliga har de stora chanser gå till kvartsfinal. – Det här var en rolig dag på jobbet, inte ett fel, sa Björn efter seglingen.

– Björn Hansen vann sin femte match med den största vinstmarginalen hittills i årets regatta. Där ställdes han mot Torvar Mirsky och lyckades där finta australiensaren till en tjuvstart. Mirsky tvingades falla av och passera mållinjen på nytt och Hansen skaffade sig en ledning som han utökade till flera hundra meter innan målgången.

–Vi är otroligt glada, vår taktiker gjorde inte ett fel, vi gjorde bra starter, hade bra fart, då är det inte så svårt att vinna, förklarade Björn Hansen.

Björn Hansens Mekonomen Team tog ledningen efter dagens seglingar före Ian Williams, men det är sex matcher kvar imorgon.

– Inget är klart förklarade Björn Hansen.

Det har varit lätta vindar i dagens seglingar och hittills har bara hälften av grundomgångens seglingar kunnat genomföras. Det finns fortfarande många poäng kvar att kämpa om och imorgon avgörs vilka seglare som skall gå vidare.

Johnie Berntsson förlorade sina fem matcher under dagen och Mattias Rahm vann en match Peter Gilmour och förlorade två matcher.

Resultat torsdag 7/7
1. Björn Hansen, 6p
2. Ian Williams 6 p
3. Torvar Mirsky 5p
4. Jesper Radich, 5p
5. Damien Iehl, 4p
6. Keith Swinton 4p
7. Álvaro Marinho, 3p
8. Francesco Bruni, 3p
9. Phil Robertson, 3p
10. Johnie Berntsson, 2
11. Mathieu Richard, 2p
12. Rasmus Viltoft, 1p
13. Mattias Rahm, 1p
14. Peter Gilmour, 0p

Följ seglingarna på:
www.matchcupsweden.com
Facebook – Match Cup Sweden
Twitter – MatchCupSweden.