9 juli, 2011

Tio kändisbåtar slåss om segern på Marstrand

På fredagseftermiddagen avgjordes Celebrity Race på Marstrand, den årliga kändisseglingen under Stena Match Cup Sweden. I årets tävling medverkar ett 20-tal stora svenska artister och elitidrottare. Bland annat kommer vi att se Carola, Bygg-Matte och Anja Pärson dra i tamparna. Tio kändistäta båtar tävlar mot varandra i en hetsig och actionfylld kamp om äran under ledning av världens bästa seglare.

I dag kl. 15.00 seglas Celebrity Race för fjärde året i rad, en uppskattad aktivitet bland såväl Marstrandsbor som turister och åskådare. I årets startfält blandas artister, idrottare, racerförare och kartläsare, dansare och skådespelare kända för hela svenska folket.

Startfält i Celebrity Race 8 juli, 2011
Carola Häggkvist
Janne ”Flash” Nilsson
Bygg-Matte
Tina Thörner
Sigrid Bernson
Malin Johansson
Magnus Kahnberg
Loui Eriksson
Fredrik Pettersson
Marcus Samuelsson
Stefan Sauk
Anja Pärson
Isabelle Gulldén
Jonathan Stenbäcken
Thomas Ravelli
Josefin Lillhage
Jennifer Brown
Stefan Odelberg
Pelle Petterson
Peter Swartling
Ulf Ekberg
Richard Engfors

Fakta Celebrity Race
Två korta Fleet Race korar vinnaren i Celebrity Race för Stena Match Cup Sweden. Det innebär att alla tio båtar startar samtidigt på given signal. Varje båt seglar mot en boj och plockar upp en flagga som är fäst på bojen när den rundas. Först tillbaka över mållinjen med flaggan ombord vinner respektive race. Seglingarna kommer att följas tätt av publiken från klipporna och av media från pressbåtar ute på vattnet. Ifjol tog Audi hem segern med hjälp av Maria Pietilä Holmner och Hans Olsson. Året dessförinnan segrade Childhood med Alexandra Zazzi och Sara Lumholdt i spetsen.