9 juli, 2011

Carola, Sauk och Samuelsson vann kändisseglingen på Marstrand

Årets Celebrity Race är avgjort – Carola, Stefan Sauk och Marcus Samuelsson tog hem segern åt Santa Maria efter ett händelserikt race. Spöregn, nakenbad och ett flertal krockar färgade seglingen. Josefin Lillhage och Janne ”Flash” Nilsson kom tvåa, och Let’s Dance-gänget på Childhood knep tredje plats trots två kollisioner.

Ett 20-tal svenska kändisar tävlade mot varandra i Celebrity Race på fredagen med svag vind, regn och humöret på topp. Marcus Samuelsson trillade i havet ifjol men lyckades hålla sig i båten tillsammans med Carola och Sauk. Carola deltog flitigt som fördäcksgast.

– Stefan Sauk ville inte ta flaggan så jag fick ta den båda gångerna! Det är verkligen skoj att segla. Jag gjorde det mycket som barn med mina föräldrar, säger Carola Häggkvist.

Simmerskan Josefin Lillhage och framgångsrike STCC-föraren Janne ”Flash” Nilsson kom på andra plats med Stena Metalls båt utan några incidenter. Let’s Dance-trion däremot kolliderade med två båtar.

– Vi kom för att vinna, jag ska ha revansch nästa år. De där hockeykillarna prejade oss som tusan, men vi tacklade tillbaka, säger rallykartläsaren Tina Thörner.

De tre hockeykillarna Magnus Kahnberg, Loui Eriksson och Fredrik Pettersson lyckades fastna med båten i en flaggboj så illa att det krävdes ett dopp för att komma loss. Peter Klock, GKSS vd, var snabbt ur kläderna.

Fjolårets vinnarbåt, Audi, med Anja Pärson och Thomas Ravelli kom på åttonde plats. Sist kom Swartling, Ekberg och Kronér med PelleP.

Celebrity Race är en årlig seglingstävling som äger rum under Stena Match Cup Sweden och i år arrangeras den för fjärde gången. Totalt tävlade tio båtar med proffsskeppare och kändisbesättning mot varandra i två korta fleet race där alla båtar startar samtidigt på given signal. Varje båt seglar mot en boj och plockar upp en flagga som är fäst på bojen när den rundas. Först tillbaka över mållinjen med flaggan ombord vinner respektive race.

Resultatlista, Celebrity Race
1. Santa Maria
Carola Häggkvist
Stefan Sauk
Marcus Samuelsson
2. Stena Metall
Josefin Lillhage
Janne “Flash” Nilsson
3. Childhood
Tina Thörner
Sigrid Bernson
Malin Johansson
4. Sigma
Stefan Odelberg
5. Fearnleys/Skuld/BangerHead
Magnus Kahnberg
Loui Eriksson
Fredrik Pettersson
6. Castellum
Isabelle Gulldén
Jonathan Stenbäcken
7. Stena Line
Snickar-Matte
Thed Björk
8. Audi
Anja Pärson
Thomas Ravelli
9. Handelsbanken
Ingemar Allén
10. PelleP
Pelle Petterson
Peter Swartling
Ulf Ekberg
Lasse Kronér

Bilder: Dan Ljungsvik, Elias Carlsson.