9 juli, 2011

Björn Hansen behåller ledningen i Marstrand

Med tre segrar i fredagens seglingar behåller Björn Hansen sin ledning i Stena Match Cup Sweden. Han har en match kvar att segla men har redan säkrat en kvartsfinalplats . Dit kan även Johnie Berntsson nå med en stark avslutning imorgon.

Britten Ian Williams och Björn Hansen har lyst starkast under Stena Match Cup, medan sjufaldige vinnaren Peter Gilmour nu är uträknad från kvartsfinalen.

Björn Hansens form har varit stark under veckan, men han förlorade idag sina matcher mot Peter Gilmour och Phil Robertson.

Johnie Berntsson hade en tung dag igår men lyckades på fredagen vinna två av tre matcher, mot Keith Swinton, Alvaro Marinho

Svaga vindar har försenat seglingarna på Marstrand under veckan och så var även fallet under förmiddagen. Under kvällen ökade vinden och publiken i regnet bjöds på flera rafflande matcher.

Björn Hansen lyckades i sin match mot portugisen Alvaro Marinho slå tillbaka efter att ha bestraffats för att nuddat ett rundningsmärke. I en närkamp tilldelades även Marinho ett straff vilket jämnade ut straffen och Hansen kunde glida ifrån till en seger. Han avslutade sedan dagen med en förlust mot Phil Robertsson men har ändå skaffat tillräckligt med poäng för att gå vidare till kvartsfinal.

Mattias Rahms team visade stärkt form och tog idag två segrar.

På lördagen fortsätter Round Robins serieomgång med fyra flighter och därefter startar kvartsfinalen på eftermiddagen.

Resultat fredag (se även www.matchcupsweden.com)

1. Björn Hansen, 9
2. Ian Williams 9
3. Jesper Radich, 6
4. Damien Iehl, 6
5. Torvar Mirsky, 6
6. Keith Swinton, 6
7. Phil Robertson, 5
8. Mathieu Richard, 5
9. Àlvaro Marinho, 5
10. Francesco Bruni, 4
11. Johnie Berntsson, 4
12. Peter Gilmour,4
13. Rasmus Viltoft, 3
14. Mattias Rahm, 3