11 juli, 2011

Colombo 39 Alldays i snygg USA-version

Italienska Colombo producerar snygga motorbåtar på löpande band. Vad sägs om den här eleganta versionen av Colombo 39 Alldays, speciellt avsedd för USA-marknaden. Båten är på 12,69 m (över allt) och har motoralternativ från 2×300 hk.

Grunden för den här modellen är ursprungligen 37 Alldays, som har gjort om en del. Bland moderniseringarna märks att flera delar som tidigare var klädda med mahogny nu har fått ge plats för modernare paneler i mörk metallicfinish och ljusgråa färger.

Inredning, textilier och utrustningsdetaljer ombord ger nu mer besked om modern stil, vilket italienska varv är väldigt duktiga på. Just den här båten har dessutom en extremt hög nivå på allt handarbete ombord, vilket säger en hel del när Colombo är i farten.

För designen svarar två designföretag: Victory Design – Brunello Acampora, som står för skrovet, och studion Nuvolari-Lenard, som har designat båtens profil.

Den stora cockpiten och en stor yte för solbadande visar att detta är en båt som i högsta grad lämpar sig för utomhusaktiviteter under fina dagar. Även under tak är känslan att besättningen och passagerarna befinenr sig under bar himmel.

Tack vare båtens väl tilltagna bredd har den en soffgrupp för sju personer och ett matbord i mitten. Under däck finns fem bäddar i två kabiner.

Badrummet är utrustat med dush och har två ingångar.

För motorerna står svenska Volvo Penta med ett IPS-system som ger 300 till 370 hk, joystick med mera.

Båten får premiär på båtmässan i Genua i oktober.

Tekniska specifikationer:
Material: Glasfiber
Längd ö a: 12,69 m
Läng skrov: 11,37 m
Bredd: 3,65 m
Kabiner: 2
Bäddar: 5
Motorer: Volvo Penta från 2 x 300 hk upp till 2 x 370 hk
Propulsionsystem: Volvo Penta IPS 400-450-500
Deplacement: 9,00 ton
Bränsletank: 990 liter
Vattentank: 350 liter
CE-klass: B
Info: www.colomboboats.it