14 juli, 2011

Briggen Tre Kronor till Kalmar 16-19 juli

Efter succén i St Petersburg och Almedalsveckan rullar Briggen Tre Kronor ut på en Sverigeturné från Visby via Oskarshamn, Borgholm, Kalmar, Karlshamn, Helsingborg, Marstrand, Lysekil, Bovallstrand, Varberg och avslutar i Simrishamn den 16 augusti.

Ankomst till Kalmar, Elevatorkajen
Onsdag den 16 juli kl 14:00

Öppet Skepp
16 juli kl 14.30 – 16.00, öppnar skeppet upp för alla som vill komma ombord och titta närmare på fartyget.

Temakväll Hav, 16 juli kl 18

Anna Thore, miljökomunalråd i Kalmar kommun, berättar om Kalmarsundskommissionens framgångsrika arbete som bygger på ett stort lokalt engagemang.

Besättningen berättar också om vad den vill åstadkomma med Briggen Tre Kronor och som avslutning visar de Folke Rydéns film om övergödningsproblematiken i Östersjön.

Fri entré.

Seglingar för allmänheten
I Borgholm erbjuder Tre Kronor möjighet för alla som vill att följa med på någon av våra seglingar som vi genomför den 17 och 18 juli. Det finns även möjlighet att segla med briggen från Borgholm till Kalmar den 16 juli samt att följa med på en längre segling med övernattning till Östersjöfestivalen i Karlshamn den 19-20 juli.

Hållbar utveckling
BriggenTre Kronor driver projekt för en hållbar utveckling tillsammans med företag och organisationer som önskar stärka sitt arbete inom CSR och miljö.

Briggen Tre Kronors fokusområden är Östersjön – utifrån aspekterna miljö och ungdomar och en hållbar utveckling i regionen.

Årets sommarturné vill belysa olika problemområden för Östersjön och visa på möjligheter till en positiv förändring.

Elever ombord
I skeppets besättning finns även i sommar med elever från Marina Läroverket i Danderyd som får sjöpraktik på fartyget. Tre Kronor har tidigare i år även seglat med elever från marinbiologlinjen som under en tvåveckors resa i Mälaren arbetat med olika typer av vatten- och sedimentprover.

Succén i S:t Petersburg
Följ länken till videon från Tre Kronors äventyr i St Petersburg * «Алые паруса-2011» пиротехническое шоу