18 juli, 2011

Briggen Tre Kronor till Karlshamn 20 – 23 juli

Efter att ha gjort succé i St Petersburg och Almedalsveckan är Briggen Tre Kronor ute på en Sverigeturné från Visby via Oskarshamn, Borgholm, Kalmar, Karlshamn, Helsingborg, Marstrand, Lysekil, Bovallstrand och Varberg. Seglingen avslutas i Simrishamn 16 augusti.

Ankomst till Karlshamn
Onsdag den 20 juli kl 12:00
Öppet Skepp
20 juli kl 12.30 – 16.00, öppnar vi upp för alla som vill komma ombord och titta närmare på fartyget.

Temakväll Hav, 20 juli kl 18
Spökgarn och stopp för nedskräpade stränder!
Lars Alm, marknadschef på Håll Sverige Rent, berättar om deras aktuella projekt om spökgarn i Östersjön samt hur man stoppar nedskräpningen av stränderna.
Besättningen berättar om vad den vill åstadkomma med Briggen Tre Kronor och som avslutning visar de Folke Rydéns film om övergödningsproblematiken i Östersjön.
Fri entré.

Seglingar för allmänheten
I Karlshamn erbjuder Tre Kronor möjighet för alla som vill att följa med på någon av våra seglingar som vi genomför den 21-22 juli. Det finns även möjlighet att segla med briggen från Karlshamn till Helsingborg den 23-25 juli.

Hållbar utveckling
BriggenTre Kronor driver projekt för en hållbar utveckling tillsammans med företag och organisationer som önskar stärka sitt arbete inom CSR och miljö.

Briggen Tre Kronors fokusområden är Östersjön – utifrån aspekterna miljö och ungdomar och en hållbar utveckling i regionen.

Årets sommarturné vill belysa olika problemområden för Östersjön och visa på möjligheter till en positiv förändring.
Elever ombord

Fartyget Tre Kronor af Stockholm sjösattes 2005 och genomförde sin jungfrusegling 2008, och har av internationell expertis bedömts vara ett av de mest välbyggda träfartygen i världen. Kronprinsessan Victoria är fartygets gudmor.