18 juli, 2011

Ny serie marinoljor från Lucas Oil

Värmdö-baserade Eurolia AB lanserar nu en helt ny serie marinprodukter från Lucas Oil som är anpassade för offshore-racing och inombordsmotorer. Det amerikanska oljebolaget Lucas Oil har ett mycket stort engagemang inom motorsport och har ett av världens största sortiment av racingoljor.

Sedan några år tillbaka är man huvudsponsor för den svenska VM-båten ”Lucas Oil” som är byggd av Ocke Mannerfelt och körs av Mikael Silverberg och Nigel Hook i Ocean Grand Prix. Lucas Oil är också huvudsponsor för ”Lucas Oil Dragboat Series” som räknas som inofficiellt VM inom dragboat-racing.

Eurolia lanserar nu en komplett serie oljor för inombordsmotorer och inombordsdrev anpassade för de tuffaste krav som kan tänkas. Oljorna har testats och utvecklats under flera års tid med hjälp av den svenska VM-båten ”Lucas Oil” och inom dragboatracing.

Unikt är att motoroljorna är helt skjuvningsstabila och innehåller förutom rostskydd stora mängder av Zink, Fosfor och Molybden för att skydda vitala delar i motorerna och skapa ett högt oljetryck. Den marina drevoljan ”M8” är helsyntetisk och kraftigt förstärkt för att kunna klara tuffa tag i hög sjö då propellrarna växelvis finns i vattnet och i luften. Dessutom är M8 maximalt tunn för att minska motståndet i marinväxeln, leverera högre effekt och bättre bränsleekonomi.

I augusti kommer dessutom lanseras två maringodkända utombordsoljor. I tillägg finns sedan tidigare också en maringodkänd tvåtaktsolja och ett mycket högkvalitativt marinfett.

Vi på Eurolia AB är stolta att ha tillgång till marknadens kanske starkaste sortiment av marinoljor och med start av inombordsoljorna tror vi att produkterna kommer finna vägar ut i butik inom kort. Extra kul tycker vi det är att det amerikanska oljebolaget Lucas Oil valde att sätta en svensk båt på alla sina marinetiketter.