18 juli, 2011

Malö Yachts introducerar två nya modeller

Malö Yachts fick ett mycket positivt gensvar från marknaden på nya Malö 47, som introducerades 2010. Fyra Malö 47 har redan levererats under våren/sommaren 2011. Malö Yachts bygger nu vidare på 47-konceptet och introducerar nu en ny Malö 37 och en ny Malö 40 i samband med Öppna Varv 26–28 augusti 2011.

– Malös historia sträcker sig ända tillbaka till 1939 och när vi utvecklar våra modeller så är det i samklang med vår historia och framtid. När vi förändrar designen på Malö så beror det på att vi utvecklat funktionen på något sätt. Drivkraften är samtidigt att räta ut linjer och tydliggöra linjer som har ett organiskt flöde – och foga samman till ett tydligare helhetsintryck, säger Fredrik Forsgren, designer på Malö Yachts.

– Detta har vi lyckats med på Malö 47 som introducerades 2010, och nu är fortsätter vi med att applicera samma koncept på våra modeller Malö 37 och Malö 40.

– Interiört och exteriört är vår ambition, precis som på M47, att skapa ett flöde genom båten av linjer, funktion och ljus. Interiören optimerats för olika ljusförhållanden; dag, skymning, mörker och utvändigt skapas ett ”renare” mer lättarbetat däck med färre synliga linor och beslag. Vindruta, sprayhood, targabåge, portlights, skylights och grabbräcken blir också i samma stil som på 47:an.

Info: www.maloyachts.se