20 juli, 2011

Ny stil från Italien – Sarnico Spider 46 GTS

Italienska Cantieri di Sarnico fick en riktig succé med sin modellserie med namnet Spider för ett par år sedan. Båtarna satte trenden för designen hos många båtbyggare. Nu har Cantieri di Sarnico utvecklat Spider-konceptet ett steg ytterligare. Tillsammans med den italienska designfirman Studio Nuvolari-Lenard har de tagit fram en nyskapande design.

Den nya båten heter Spider 46 GTS och är inspirerad av sin föregångare, Spider 40. Siktet är att byga italienska båtar för världsmarknaden och kunna sälja mer på export. USA är bara en av de marknader som varvet Cantieri siktar på att lyckas på.

Designerna beskriver linjerna som sensuella och eleganta, som tecknade av vinden…

Om linjerna är nydanande så är inredningen och dispositionen itne lika nyskapande. Ytorna är stor och väl utnyttjade, men knappast på något revolutionerande sätt.

Båtens stora sittgrupp med soffa och bord samt pentryt är placerade på båtens huvuddäck, vilket ändå lämnar gott om plats för folk ombord att umgås och röra sig på denna 46-fotare. Båtens förare har full kontroll över båtens olika system via en futuristisk instrumentpanel.

Under däck är utrymmena uppdelade på tre separata områden: en dubbelkabin föröver, en stor midkabin med tre bäddar och en dinette med pentry och soffa. Ett riktigt stort badrum med separat dusch kompletterar inredningen.

Skrovet är designat av Victory Design – Brunello Acampora, som står baom flera av de senaste båtarna och yachterna från Cantieri di Sarnico.

För framdriften står dieselmotorer på 480 ttill 700 hk, beroende på köparens önskemål. De är kopplade til Flexidrive ytskärande propellrar.

Tekniska specifikationer:
Längd: 15,10 m
Bredd: 4,11 m
Kojer: 5
Motorer: diesel Cummins från 2 x 480 hk upp till 2 x 700 hk
Propellersystem: Flexidrive
Deplacement: 14,5 ton
Bränsletank: 1600 liter
Vattentank: 500 liter
CE-klass: B

Info: www.cantieridisarnico.it