22 juli, 2011

Nya expeditioner med MS Fram

Hurtigrutens expeditionsfartyg MS Fram löper ut ur hamnen för att segla mot nya destinationer under säsongen 2012/2013. Grönlands nationalpark är till ytan den största, men samtidigt den minst besökta i hela världen. Förra året fick endast 500 personer besöka nationalparken.

Hurtigrutens expeditionsfartyg MS Fram lägger ut från Longyearbyen nästa höst med kurs mot Grönland och världens största, men även världens minst besökta nationalpark. Parken täcker en yta om 972 000 km2 och sträcker sig från Knud Rasmussens land i norr till Mestersvig i öster och bjuder på otroliga upplevelser av karg och orörd natur. Som Destination Öst-Grönland själva uttrycker det: ”Östgrönland är inte Danmark – det är vildmark”.

Färden går från Longyearbyen via Moffen på 80 grader nord innan man lägger om kursen mot Grönland och ett av världens mest otillgängliga område. Expeditionen avslutas på Island och då har tre unika resmål avverkats: Svalbard, Grönland och Island. Resan startar 6 september och varar i nästan 14 dagar.

Hurtigrutens nya expeditionskatalog innehåller totalt 29 unika resor med MS Fram, till destinationer som Grönland, Antarktis och Svalbard samt flera av Europas kustpärlor. Varje resa bjuder på minnen för livet och helt unika upplevelser.

Äventyrliga Grönland:
MS Fram gör sex expeditioner i farvattnen kring Grönland 2012, till Diskobukten, Sydgrönland och Island samt till Grönlands nationalpark med Svalbard och Island inkluderat. Utforska den unika grönländska kulturen och låt dig fascineras av oförglömliga naturintryck.

Extrema och exotiska Svalbard:
Svalbard är isbjörnens rike och Norges nordligaste utpost. MS Fram genomför sju expeditioner 2012, däribland ”Klimatresan” och ”Svalbard runt”. Resorna till Svalbard präglas av ett rikt djur- och fågelliv, val- och sälfångsthistoria och fantastiska naturupplevelser.

Antarktis – den vita kontinenten:
Miljoner av pingviner men inga människor. MS Fram genomför tio expeditioner i Antarktis säsongen 2012/2013 till platser där endast namnen räcker för att ge reslust. Falklandsöarna, Deception Island, Yankee Harbour, Lemaira channel, Port Lockeroy och Browns Bluff är bara några av de många platser som besöks av MS Fram och fartygets gäster.

Europas vackra kust:
Mellan sina seglingar i polarvattnen genomför MS Fram sex kryssningar längs den europeiska kustlinjen, till vackra hamnar och historiska pärlor. Njut av våren i hamnar som S:t Petersburg, Helsingfors och Tallinn, fira påsk i de fantastiska norska fjordarna eller bege dig ut på ett höstäventyr i vikingarnas kölvatten, med besök i Reykjavik, på Färöarna, Orkneyöarna och på Shetland.