22 juli, 2011

Briggen Tre Kronor till Helsingborg 25 – 27 juli

Briggen Tre Kronor är ute på en Sverigeturné från Visby via Oskarshamn, Borgholm, Kalmar, Karlshamn, Helsingborg, Marstrand, Lysekil, Bovallstrand, Varberg med avslutning i Simrishamn den 16 augusti.

Ankomst till Helsingborg
Onsdag den 25 juli kl 10:00

Öppet Skepp
25 juli kl 10.30 – 12.30, öppnar fartyget upp för alla som vill komma ombord och titta närmare på fartyget.

Temakväll Hav, 25 juli kl 18

Besättningen berättar om vad den vill åstadkomma med Briggen Tre Kronor och som avslutning visar vi Folke Rydéns film om övergödningsproblematiken i Östersjön.

Fri entré.

Seglingar för allmänheten
I Helsingborg erbjuder fartyget möjighet för alla som vill att följa med på någon segling den 26 juli. Det finns även möjlighet att segla med briggen från Helsingborg till Marstrandl Kalmar den 27-29.

Hållbar utveckling
BriggenTre Kronor driver projekt för en hållbar utveckling tillsammans med företag och organisationer som önskar stärka sitt arbete inom CSR och miljö.

Briggen Tre Kronors fokusområden är Östersjön – utifrån aspekterna miljö och ungdomar och en hållbar utveckling i regionen.

Årets sommarturné vill belysa olika problemområden för Östersjön och visa på möjligheter till en positiv förändring.

Elever ombord
I fartygets besättning finns även i sommar med elever från Marina Läroverket i Danderyd som får sjöpraktik på fartyget. Fartyget har tidigare i år även seglat med elever från marinbiologlinjen som under en tvåveckors resa i Mälaren arbetat med olika typer av vatten- och sedimentprover.