1 augusti, 2011

Nytt båtkoncept från Ullared

Det är ett båtkoncept som är designat åt Scandica, ett båtföretag i Ullared. Konceptet gjordes våren 2010 och är nu godkänt att visas upp för allmänheten. Konceptet ska visa hur Scandicas befintliga modell Scandica 475 kan se ut när den uppdateras i framtiden och konceptet har fått namnet Scandica Sportview concept. Bilderna visar 3D-renderingar, men en prototyp kan eventuellt komma att göras snart.

Det är en pulpetbåt i glasfiberplast för utombordsmotorer 25–60 hk. Den är ca 5 meter lång med plats för 4–5 personer. Den har en sportig framtoning med en del praktiska inslag.

– Det unika med detta koncept är att en del av övre sidoskrovet är av plexiglas som man kan se genom, vilket gör båten mer exklusiv och utstickande. Inuti dessa sidoglaspaneler finns ett utrymme för förvaring av mindre saker och det är dekorerat med en mjuk LED-belysning som förhöjer båtens uttryck ytterligare, säger Marcus Segerros, industridesigner vid Scapecon i Stockholm.

– Detta båtkoncept har två nedfällbara säten bakom pulpeten med armstöd och förvaring som gör det lättare att kliva i båten från aktern. I pulpeten finns möjlighet att ha stereo samt dockningsstation för iphone och ipod.

Aktern har blivit helt plan där badstegen är infälld i skrovet vilket gör det lättare att röra sig omkring och minskar risken att man ska fastna och snubbla. I aktern finns även två förvaringsutrymmen.

För att ge båten en ännu högre säkerhetsfaktor har skrovet höjts med några centimeter och relingen har delvis fått ett greppmaterial och blivit högre och längre. Detta koncept har designats av industridesigner Marcus Segerros på företaget Scapecon i samarbete med Scandica of Sweden i Ullared.