1 augusti, 2011

Storsatsning av Bavaria på Tjörn Runt

Bavaria gör en riktig storsatsning på årets Tjörn Runt. Bland annat deltar företaget med den nya Bavaria Cruiser 40 S (bilden). Dessutom finns en av båtbranschens mest inflytelserika personer med hos Bavaria under seglingen. Det är chefen på Farr Yacht Design, Patrick Shaugnessy, som flyger in från USA för att vara med på Tjörn Runt.

Bavaria Sverige kommer att tillsammans med Bavaria Yachtbau ställa upp med en Bavaria 40 S, varvets prestandaversion av Cruiser 40, i årets Tjörn Runt.

Besättningen kommer att bestå av en personer från varvet i Tyskland blandat med personer med lokal kännedom. Varvets utvecklingschef för segelbåtar, Daniel Kohl, är rorsman.

Även Patrick Shaugnessy, President på Farr Yacht Design, kommer att flyga in från USA för att delta i besättningen.

På Tjörn Runt kommer även en Bavaria Cruiser 32 och en Diva 35 att delta. Bavaria Sverige kommer att visa alla modellerna, samt även nya 43 Sport, vid bryggan nedanför Stenungsbaden i innan Tjörn Runt.

Patrick Shaugnessy kan allt om Bavarias nya modeller, men även om Farrs konstruktioner i t ex Volvo Ocean Race, Americas Cup och IMOCA 60.

Fakta Om Bavaria Cruiser 40 S
Bavaria har tillsammans med Farr Yacht Design utvecklat Bavaria 40 i en version för kappsegling. Målet vid utvecklingen har varit att skapa en snabb båt som tilltalar de som önskar en kombination av bra prestanda och komfort för segling med familjen.

Interiören har ändrats på ett par punkter för att passa bättre för kappsegling. Den separata salongssoffan har tagits bort och den främre WC är ersatt av ett stort stuvutrymme för t ex segel. Även sittbrunnen är ändrad.

Den stora badplattformen är borta och även det fasta
sittbrunnsbordet. Bavaria 40 S har skrovuppbyggnad som optimerats av Farr vilket ger en lägre vikt men med bibehållen kölvikt. Eftersom kölen är djupare ger det ett högre rätande moment.

Seldén har tagit fram en rigg att matcha, masten är smalare, högre och bommen längre. På däck har Seldén utrustat båten med sina bästa block och skenor.

Grundpriset på Bavaria 40 S är ca 1 372 800 ink moms.

Info: www.bavariasverige.se