4 augusti, 2011

Svensk besättning till kvartsfinal i Lysekil

Svenskan Karin Hagström fortsätter att imponera i sin comeback på matchracingscenen, och säkrade efter torsdagens spännande matcher en kvartsfinalplats i Lysekil Women’s Match. – Det var riktigt skönt att kunna följa de sista matcherna i lugn och ro, och veta att vi redan var på rätt sida om kvartsfinalstrecket, säger Karin, som ser fram emot fortsättningen av tävlingen.

– Ja, det gör vi absolut. Det ska blåsa lite mer de kommande dagarna och då hoppas jag att vi kan ha fördel av vår större vana vid den här båttypen än vad många av konkurrenterna har.

Eftersom onsdagens svaga vindar försenade programmet avsevärt, så bestämde seglingsledningen att slopa den andra round-robin (alla möter alla) som ursprungligen var planerad. Istället går man under fredagen direkt på en kvartsfinal i form av ytterligare en round-robin, men bara med de sex främsta. Karin Hagström och hennes besättning (Åsa Carlsson, Vanja Lundberg, Johanna Larsson, My Karlsten och Petronella Carlzon) lyckades få ihop sex segrar och tre förluster efter den första round-robin. Samma resultat fick också danskorna Camilla Ulrikkeholm och Trine Abrahamsen, liksom Silvia Roca Mata från Spanien:

– Vi seglade tre täta matcher med mycket stress idag, men lyckades vinna dem alla. Kan vi fortsätta på den här nivån framöver så har vi goda semifinalchanser, tror spanjorskan.

Bakom tätkvartetten, som alltså alla slutade den första round-robin på 6 – 3 i matcher, var det också mycket tätt. Australiensiska världstvåan Nicole Souter, amerikanskan Stephanie Roble och 2007 och 2008 års Lysekilssegrare Linda Rahm från Sverige hade alla 5 – 4 i matcher efter den första round-robin.

Domarna fick först ta hjälp av inbördes möten och sedan analysera vem som slagit de högst rankade seglarna för att lösa upp den ekvationen, men räkneövningen utföll inte till svensk fördel. Det var en påtagligt ledsen och besviken Linda Rahm som strax före start i torsdagens pro-amsegling fick beskedet att hon var utslagen ur tävlingen. Desto nöjdare var Nicole Souter:

– Vi visste att vi skulle behöva vinna samtliga tre matcher idag, så vi kände trycket, skrattar Souter, som inte förrän precis på mållinjen i torsdagens allra sista match lyckades vända bort fransyskan Anne-Claire Le Berre och ta den femte och avgörande matchsegern.

Resultat i Lysekil Women’s Match 2011, efter avslutad round-robin. De sex första går vidare till fredagens kvartsfinalseglingar:

1. Camilla Ulrikkeholm, DEN, 6 segrar – 3 förluster
2. Karin Hagström, SWE, 6 – 3
3. Silvia Roca Mata, ESP, 6 – 3
4. Trine Julie Abrahamsen, DEN,
6 – 3 5. Nicole Souter, AUS, 5 – 4
6. Stephanie Roble, USA, 5 – 4
7. Linda Rahm, SWE, 5 – 4
8. Anne-Claire Le Berre, FRA, 4 – 5
9. Cristiana Monina, ITA, 2 – 7
10. Caroline Sylvan, SWE, 0 – 9

Radiofrekvens: Mix Megapol 101,5 direktsänder tävlingarna lokalt under hela evenemanget.

Mer information om Lysekil Women’s Match:
www.lysekilwomensmatch.se
http://www.facebook.com/lysekilwomensmatch