5 augusti, 2011

Nackaungdomar gör en scentolkning av slaget vid Stäket

Slaget vid Stäket utkämpades den 13 augusti 1719. I år uppmärksammas årsdagen på ett något annorlunda sätt. Åtta nackaungdomar gör en iscensättning av händelsen och dramat kommer att utspela sig på vattnet där den berömda striden avgjordes för snart 300 år sedan.

Åtta nackaungdomar har i sommar arbetat tillsammans med regissör Judith Hollander och teatergruppen KRUT, i att utforska platsens historia och människors berättelser med utgångspunkt i slaget vid Stäket. Ungdomarna har tillsammans med museiprojektet HAMN i Fisksätra skapat sig en bild av slaget och tiden då det ägde rum. Resultatet kan ses lördagen den 13 augusti i en dramatisering på vattnet utmed Stäket i samband med att årsdagen uppmärksammas.

På årssdagen kan man åka båt mellan Fisksätra Marina och Boo brygga och ta del av projektet HAMN på Fisksätra Marinas kaj. Den nya besöksanläggningen i Fisksätra med museum, vandrarhem och restaurang öppnar sommaren 2012.