5 augusti, 2011

Camilla Ulrikkeholm vinner vidare i Lysekil Women’s Match

Med ökande vindar har danskan Camilla Ulrikkeholm klivit fram ordentligt i Lysekil Women’s Match. Först dominerade hon kvartsfinalerna totalt. Sedan skaffade hon sig bästa möjliga utgångsläge i sin semi genom att säkra 2 – 0 i matcher mot amerikanskan Stephanie Roble: – Vi är väldigt glada för att det kommit mer vind till Lysekil. Vinden ger oss möjlighet att segla mer aggressivt i starterna, och det har vi vunnit på idag, ler Ulrikkeholm.

Camilla Ulrikkeholm seglade suveränt under torsdagens race i Lysekil. Den round-robin (alla möter alla) med sex besättningar som utgjorde kvartsfinal, tog sig danskan igenom helt obesegrad:

– Vi gjorde ett par helt OK starter, men resten var superbra. Där la vi grunden till segrarna. Väl ute på banan tycker jag att det var jämnare vindar idag än tidigare, så det var mindre dyrt att råka välja fel väg, förklarar Camilla, som seglar för KDY i Skovshoved.

En av dem som fick stryk av Ulrikkeholm i kvartsfinalen var Karin Hagström, som bara vann en enda match av sina fem. Därmed blev det inget avancemang för svenskan, som ändå kände sig hyfsat nöjd med insatsen under veckan:

– Jag är såklart väldigt besviken att missa semifinalen. Efter andraplatsen i den första round-robin ville vi förstås nå längre. Men med tanke på att vi haft ett långt seglingsuppehåll tycker jag ändå att vår insats i tävlingen som helhet får godkänt, kommenterar hon.

I den andra semifinalen mötte australiensiska världsmästarinnan från 2009 i Lysekil, Nicole Souter, tävlingens andra danska Trine Abrahamsen. Där var matcherna jämnare och mer intressanta för publiken på Lysekils klippor, vilket resultatet 1 – 1 också visar:

– Det var spännande med lite mer vind, tycker Souter, som vann fredagens sista semifinalmatch efter att ha fångat en vindby och passerat Trine strax före mållinjen.

– Jag trodde det skulle komma mer tryck där vi var, men så blev det inte, konstaterar Trine med ett ryck på axlarna.

Om Camilla Ulrikkeholm skulle nå finalen vill hon gärna möta just sin klubbkamrat Trine:

– Vi är inte där än, men javisst, det skulle vara kul. Å andra sidan är vi klara att kämpa mot vem som helst – nu vill vi bara vinna!

Resultat efter två semifinalmatcher i Lysekil Women’s Match 2011. Semifinalerna fortsätter under lördagen. Tre segrar ger finalplats.
Camilla Ulrikkeholm, DEN – Stephanie Roble, USA, 2 – 0 Trine Abrahamsen, DEN – Nicole Souter, AUS, 1 – 1

Resultat från kvartsfinalerna i Lysekil Women’s Match 2011. De fyra första gick vidare till semifinal:
1. Camilla Ulrikkeholm, DEN, 5 segrar – 0 förluster
2. Nicole Souter, AUS, 4 – 1
3. Trine Abrahamsen, DEN, 3 – 2
4. Stephanie Roble, USA, 2 – 3
5. Karin Hagström, SWE, 1 – 4
6. Silvia Roca Mata, ESP, 0 – 5

Lysekil Women’s Match är med 300 000 SEK i prispengar världens största tävling i matchracingsegling för damer, vad gäller mixen publik, media och prispengar. I matchracing möts besättningarna två och två i spännande dueller som lätt kan förstås och följas av publiken.

Tio av världens främsta kvinnliga matchracingbesättningar deltar i den sjätte upplagan av Lysekil Women’s Match, som arrangeras av Sailnet Lysekil AB i samarbete med Lysekils SS Gullmar.

Huvudsponsor för Lysekil Women’s Match är Preem. Stena Bulk, Carpe Diem Beds of Sweden, Sängvaruhuset Sova, Midroc, Phonera och Musto är partners och Lysekils Kommun värdstad.

Radiofrekvens: Mix Megapol 101,5 direktsänder tävlingarna lokalt under hela evenemanget.

Info:
www.lysekilwomensmatch.se
http://www.facebook.com/lysekilwomensmatch

Bilden: Karin Högström med besättning. Foto: Dan Ljungsvik.