8 augusti, 2011

45-fotare med flybridge från Sessa Marine

På båtmässan i Cannes i september blir det världspremiär för ännu en ny båt från italienska Sessa Marine. Denna gång är det Sessa Fly 45 som lanseras. Båten är framtagen på ett nytt, nästan 15 m långt basskrov som även kommer att användas för en kupéversion och troligen ännu fler modeller. Motorbestyckningen är Volvo Penta IPS.

Den yttre designen påminner om en smidig öppen båt, men Sessa Fly 45 har en generöst utformad flybridgemed gott om plats. Sessa vill själva helst kalal den nya modellen “SPORTY FLYBRIDGE” i stället för en traditionell flybridge.

För designen står Cristian Grande. Han har åstadkommit en båt som konbinerar design och komfort, någt som har blivit Sessa varumärke. Få varv i Europa är så eleganta och samtidigt moderna i sin formgivning, materialval med mera.

Boutrymmena utgörs av tre mycket komfortabla kabiner på närmare 17 kvadratmeter durkyta totalt. De har badrum med separata duschar.

I övrigt är båten utrustad med ett rymligt pentry och en stor salong samt plats på flybridge för 10 personer.

Bland innovationerna märks en hydraulisk badplattform i aktern, som även fungerar som bas för diverse vattensporter med eller utan mindre båtar och andra leksaker.

Tekniska specifikationer
Längd ö a: 14,27 m
Bredd: 4,38 m
Motorer max: 870 hk / 640 kw
Personer: 12
Vattentank: 560 liter
Bränsletank: 2 x 636 liter
Hålltank: 165 liter
Info: www.sessamarine.com