18 augusti, 2011

283 båtar redan anmälda till Lilla Tjörn Runt

Lilla Tjörn Runt är unikt genom att det är en distanssegling för ungdomar. Jollarna seglar kring Stenungsön, en sträcka på 5 Nm. Det tar mellan en till två timmar för de snabbaste att ta sig runt beroende på vind.

Lilla Tjörn Runt lockar både seglarskoleelever och meriterade jolleseglare. Men det är inte alltid meriten som avgör vem som blir totalvinnare. Och det är en stor bedrift att vinna bland dem som seglare i den egna startgruppen. Alla seglar mot varandra och det finns även en lagtävlan där bästa lag koras.

Bland de anmälda finns EM seglaren Oscar Engström från Lerum och NM seglaren Sigrid Andréasson från Stenungsund som vann sina startgrupper 2010. Men även Olof Josefsson från Hjuvik och Albin Börjesson från Rådasjön fick framträdande resultat 2010.

Lilla Tjörn Runt brukar locka runt 300 ungdomar i optimist, zoom8, RS Feva RS, Tera eller Accessjolle. Just nu är 283 jollar anmälda. Första start går fredag 19 augusti kl. 10:50 och därefter sker starterna var 10:e minut. Prisutdelningen är planerad till kl. 16:30.