19 augusti, 2011

Delphia 1350 Escape – en ny bobåt till budgetpris

Medan många andra varv satsar på större och dyrare båtar så presenterar polska Delphia en stor bobåt till budgetpris. För 1,5 mkr får man en basutrustad 13,5 m lång och 3,8 m bred motorbåt med en dieselmotor, som ger båten en fart av 7 knop. Både hastigheten och boutrymmena passar många båtägare.

På Öppna varv i månadsskiftet är det världspremiär för denna nya motorbåt från Delphia, som i vanliga fall bygger segelbåtar under sitt eget namn.

Delphia i Polen har tagit fram två nya motorbåtar som är framtidsanpassade, varav Delphia 1350 Escape inom kort har världspremiär på Öppet varv i Ellös. Hon är 13,5 m lång, 3,8 m bred, djupgående 0,9 m och har ett deplacement på 8,3 ton.

Basmotorn är bara på 50 hk med möjlighet att välja mellan ett par andra alternativ upp till 115 hk. Bränsleförbrukning vid normal marschfart kring 7 knop ligger under litern per nautisk mil. Det är mycket bra för en modern deplacementbåt. I grov sjö och hård motvind klarar hon av att hålla 5-6 knop och hon går mjukt och värdigt i sjön, enligt generalagenten.

Den här båten kan vara svaret för många som söker en motorbåt som inte drar så mycket bränsle och därmed är billig i drift. Hastigheten kommer här i andra hand, i stället har varvet satsat på att bygga en välutrustad båt tänkt för att bo i på semestern eller under andra utflykter.

Båten har spatiösa utrymmen med tre kabiner, två toaletter med dusch, stort pentry och salong med hörnsoffa och två flyttbara bekväma fåtöljer. Ett ”panoramafönster” i salongen ger en fin närkontakt med vattnet och omgivningarna utanför båten. Stuvutrymmen finns det gott om.

Priset är ännu en överraskning. Delphia 1350 Escape kostar cirka 1,5 Mkr för en basutrustad, bottenmålad och sjösatt båt.

På Allt på sjön i Stockholm 2-4 september visas lillasystern Delphia 1050 Escape.

Info: www.delphiayachts.se

Bilder: Delphia yachts.