19 augusti, 2011

Windy 26 Kharma – ny båt på beprövat skrov

Norska Windy Boats har tagit ledningen vad gäller att presentera nya och snygga DC-båtar. Den klassiska båtbyggaren visar att det går att förena högsta kvalitet med modern lösningar och snygga linjer. Den nya modellen ersätter tolv år gamla Windy 25 Mirage.

Det är bara ett litet tag sedan Windy presenterade sin senaste nyhet, 31 Zonda. Den modellen har provkörts av den norska båttidningen Båtmagasinet och får idel lovord för sina fina sjöegenskaper och sina höga kvalitet.

Skillnaden mellan den nya 26 Kharma och den föregående modellen är bland annat en längre badplattform. Dessutom har båten fått en del mindre förändringar.

Tanken att hela tiden presentera nyheter är helt rätt för de båtbyggare som vill finnas kvar även i tuffa tider. Båtköparna vill se nyheter och intresset hålls på topp även vid mindre modifieringar av redan bra konstruktioner.

– Vi använder oss av samma skrov som på 25 Mirage. Vi har fått väldigt god respons från våra kunder på det skrovet, säger Windy-direktören Morten Haakstad till Båtmagasinet.no.

Premiären för den nya båten sker på Oslos flytande båtmässa, som hålls första helgen i september.

Tekniska specifikationer:
Längd: 7,88 m
Bredd: 2,46 m
Vikt med tyngsta motoralternativ: 2 500 kg
Bränsletank: 300 liter
Vattentank: 70 liter
Design: Hans J. Johnsen
Pris: från 990 000 NOK

Info: www.windy.no

Info: www.batmagasinet.no