23 augusti, 2011

Strålande resultat för Diva 35 på Tjörn Runt

Diva 35 segrade i ett riktigt getingbo, klass 3, med en marginal på över fyra minuter. Klassen bestod av båtar med ett SRS tal från 1,28 till 1,34 och här fanns båtar som J 109, ett gäng First 35, X 35, T 34, HP 1030, Elan 350 samt nyblivna europamästarna i havskappsegling på Feelgood. Totalt kom Diva 35 sexa vilket får anses som väl godkänt.

På totallistan sticker 1:an och 2:an i startgrupp 2 tillsammans med Divan ut som de enda båtarna med höga SRS-tal som placerat sig väl. Noterbart är även att Divan hade den elfte snabbaste tiden av samtliga 410 deltagande båtar och var snabbare än många båtar i den större klassen.

Extra rolig är segern för Diva 35 eftersom båten seglades av en besättning som var till hälften från Estland och hälften från Sverige. Till hjälp att hitta runt Tjörn hade båten Bo Erlandsson och tur var nog det, besättningen hade aldrig seglat ihop innan och endast en person hade överhuvudtaget seglat Tjörn Runt tidigare, båtens ägare Jan Hird som kom sexa 2010 i samma båt, med en annan besättning.

Segern för Diva 35 visar att en båt med en inredning för maximal komfort och i klassiskt mahogny-utförande kan hävda sig väl mot racingbåtar med betydligt mer spartansk inredning.

– Målet med en Diva är alltid enkel hantering och bra fart kombinerat med genomtänkta inredningar för bästa komfort ombord. En Diva skall vara en båt där en familj kan leva komfortabelt under semester, inte bara kunna användas på helgerna för racing. Därför är det extra roligt att båten presterar så bra även på kappsegling, även om de flesta av Diva-ägarna inte kappseglar aktivt, säger Bernt Lindquist, Divas konstruktör.

Båtens ägare Jan Hird hade veckan innan Tjörn runt varit ute med båten på semester i tre veckor.

– Årets Tjörn Runt var en fantastisk segling. Underbart väder och bra vind. Vi hade förhållanden som passade båten med kryss och mycket vind och en otrolig taktiker/ navigatör i Bo Erlandsson. Vi kanske skulle gjort ett par saker annorlunda om vi fick segla om racet men på det stora hela är jag mer än nöjd, säger Jan.

Info: www.bavariasverige.se

Kommentarer

Nils J 23:38:09 2011-09-08

Häftig bild. Ser kul ut !