24 augusti, 2011

Smarta solcellsladdare för mobilen

Marinplus har utsetts till svensk distributör för Voltaic Systems (USA) smarta solcellsladdare för t.ex. mobiler, kameror, smartphones och iPads. Voltaic Systems smarta solcellsprodukter består av en kraftfull solcellspanel och ett smart batteri som laddas upp när solen lyser, så att du kan ladda din mobil eller liknande när det verkligen behövs.

Voltaic solcellsprodukter är smidiga och kraftfulla. Med över fyra gånger kraft och två gånger batterilagring än de flesta solcellsladdarna på marknaden, blir mobilen aldrig strömlös igen. Med 4 W solkraft räcker det med en timme i solen för tre timmars samtalstid.

Det medföljande batteriet laddas upp på 4-5 timmar vilket ger upp till 19 timmars samtalstid eller 48 timmar uppspelning av musik på en vanlig mobil. Det går också att ladda upp batteriet från en vanlig reseladdare eller USB-uttag så att batteriet redan är fulladdat när det behövs.

Adapterkablar till de vanligaste kontakterna medföljer. Dessutom går det att ställa om batteriet mellan 5 V och 12 V för drift/laddning av de flesta elektronikprodukterna på marknaden.

Det finns flera modeller att välja mellan beroende på hur laddaren ska användas. T.ex. den kompakta Amp Solar Charger som får plats överallt. Fuse Solar Charger som kan spännas fast på en ryggsäck eller cykel. Och vill man ha en riktigt smidig lösning finns Off Grid Solar Backpack som är en 25 liters ryggsäck med avtagbar solcellsdel. För lite mer strömkrävande produkter som en iPad eller en annan tablet finns Spark Solar Table Case. Den har hela 8 W solcellskraft och ett extra kraftfullt batteri.

Alla väskor har plats för tillbehör och småsaker som glasögon, böcker, och givetvis mobilen eller musikspelaren. Produkterna är vattentäta och väskorna gjorda av återvunna PET-flaskor.

Två års garanti på solceller och väskor, ett års garanti på batterier.

– Vi är mycket stolta att få representera Voltaic Systems i Sverige. De smarta produkterna är utmärkta för såväl båtliv, friluftsliv som för den som reser mycket, säger Christer Ullskog, produktchef på Marinplus AB.

– Vi är glada över att Marinplus AB distribuerar vårt sortiment solcellsladdare i Sverige, säger Jeff Crystal, COO på Voltaic Systems.

Info: wwwmarinplus.se