25 augusti, 2011

Båtfest på Öppna Varv på Orust 26-28 augusti

Fler än 150 båtar i sjön, varav 28 premiär, samt 85 tillbehörsutställare. Fredagen den 26 augusti kl. 10.00 startar årets stora båtfest på Orust, alla båtälskares möjlighet att ta del av årets hetaste nyheter bland båtar och tillbehör. Öppna Varv är den största flytande båtmässan på Västkusten och den näst största i Sverige!

Mässan är öppen fredag den 26 augusti till söndag den 28 augusti kl. 10-18 alla dagar. Ingen entréavgift och fri parkering! I de fyra hamnarna, Ellös, Henån, Kungsviken och Vindön visas över 150 motor- och segelbåtar från 6,5 till 20 meter långa. Inte mindre än 28 av båtarna visas för första gången i Sverige eller i världen!

Se utställarlista och läs mer på www.oppnavarv.nu.

Efter en fördröjd vår och ett avvaktande försäljningsläge, tog försäljningen till slut fart under juli månad.

– Det går inte att se någon röd tråd, att stora båtar sålt bättre än små eller att segelbåtar sålt sämre eller bättre än motorbåtar, men generellt kan alltså sägas att det skett en liten återhämtning under sommaren, säger Mats Eriksson, VD för Sweboat.

– Eftermarknaden (service, reservdelar, vinterförvaring och tillbehör) har en fortsatt god utveckling med en hög omsättning.

– Det beror på att intresset för skärgården och båtlivet fortfarande är mycket starkt och en del av svenskarnas kultur. Den rubbas inte av konjunktursvängningar. Man vårdar sin båt, köper nya tillbehör och reparerar den undan för undan. Byter båt gör man i störst utsträckning när den ekonomiska konjunkturen tillåter det, säger Mats Eriksson.

Tilltron är fortsatt god i branschen och det kanske största beviset på det är att höstens två flytande båtmässor på Orust och i Gustavsberg utanför Stockholm är fullbokade sedan en lång tid tillbaka.

Mässorna är starten för nästa års försäljning av bland annat större båtar och vi ser fram emot en spännande höst.

Se alla båtar på Sök Båt!
Redan innan mässan kan man besöka Sök Båt – världens största båtdatabas. På www.sokbat.se kan besökarna läsa mer om båtarna som ställs ut – fakta, bilder och i många fall även begagnatpriser. Sök Båt består av över 8 000 båtar och ägs och förvaltas av Sweboat.

Öppna Varv arrangeras av Sweboat – Båtbranschens Riksförbund i samarbete med varven på Orust; Hallberg-Rassy Varvs AB i Ellös, Najadvarvet AB i Henån,Malö Yachts AB i Kungsviken och Nord West Yachts AB på Vindön samt Orust Kommun.

Bilden:
Öppna Varv på Orust. Foto: Sweboat.