25 augusti, 2011

Premiär för Faurby Yacht på de flytande båtmässorna

Faurby Yacht gör en kraftfull inbrytning på den svenska marknaden när man visar upp sig under sensommarens stora publikevenemang på väst- och ostkusten. Danska Faurby Yacht trotsar orostider och gör en rejäl offensiv på den svenska marknaden. Men man gör det med gott självförtroende och lanserar flera spännande succé-båtar i prestigesegmentet, alla handbyggda efter beställarens individuella behov.

Under Tjörn Runt den 20 augusti ställde man upp med två modeller, Faurby 325 och Faurby 363.

Faurby 325 tar avstamp i 330, en modell som funnits i modellprogrammet i 20 år. Båten får en T-köl som utvecklats till Jesper Bank Edition.

Exklusiva Faurby 363 är ett lyckat bevis på Faurby-varvets geuina hantverkskunnande som få båtvarv kan mäta sig med. Modellen är en ypperlig familjeseglare som älskar öppet hav och byggd för alla väder.

På Öppna Varv på Orust 26-28 augusti får seglingspubliken, förutom 325 och 363, dessutom stifta bekantskap med ”flaggskeppet” Faurby 396, en slank skönhet, skapad för spännande långsegling.

Med Faurby 396 gör Faurby Yacht också en offensiv mot ostkusten genom att ställa ut under Allt på Sjön i Gustavsberg på Värmdö 2-4 september.

Sedan introduktionen på den svenska marknaden i februari i år har Faurby Yacht redan sålt ett flertal båtar. Det är just omdömen som sköna, slanka linjer och vassa seglingsegenskaper som nyblivna svenska Faurby-ägare särskilt vill lyfta fram. Och så förstås den genuina kvalitetskänslan som bara en tillverkare med stolta hantverkstraditioner kan erbjuda.

Info: www.faurby.se