30 augusti, 2011

Föredragskvällar med Rolf Bjelke och Deborah Shapiro

Oceanseglingsklubben anordnar i höst fyra filmaftnar med Rolf Bjelkes och Deborah Shapiros nya film, ”Vildmarkshav”. Rolf och Deborah kommer att ha fler filmaftnar på olika platser i landet under höstens och vårens lopp. Rolf och Deborah lanserar också en bok med samma titel inom kort.

Efter ett inledande kåseri visar de sin film ”Vildmarkshav”. Det är en 100 minuters självdokumentär i Havets och Vildmarkens tecken, filmad i HD. Den handlar om Rolfs och Deborahs liv ombord Northern Light, under deras senaste expedition jorden runt i Södra ocenanen, som pågick under drygt tre år. Den beskriver på ett mycket realistiskt sätt vad de själva och båten utsätts för i de stormiga vattnen runt Antarktis.

Filmen innehåller många dramatiska seglingsscener, både de dagliga rutinerna ombord, och på däck under svåra väderförhållanden. Ovädren under seglingen är en del av naturupplevelserna. Men dokumentären handlar inte bara om segling. Filmen är en också en naturfilm. Iland, på öar i Södra oceanen, får publiken uppleva ett fågel och djurliv som det är få förunnat att få se i verkligheten. Mycket av djurens beteenden har säkert många inte en aning om. Scenerierna i filmen är minst sagt spektakulära.

Alla som vill drömma sig bort från vardagen och se både spännande seglingssekvenser och njuta av några av jordens mest avlägsna vildmarksområden, kommer att få en oförglömlig upplevelse.

Efter filmen kommer Rolf och Deborah att ha en frågestund och svara på allt som publiken vill ställa frågor om. Säkert väcker filmen många tankar hos de som tänker segla till lite mer udda platser på jorden, inte minst vad det gäller bäst överlevnads taktik i hårt väder.

De kommer också att sälja sin nya bok Vildmarkshav. De som vill, får den givetvis signerad.

Datum: 7/11, 8/11, 21/11 och 22/11 Tid: 1900-2115
Plats: Filmhuset, Bio Victor
Borgvägen 1 Gärdet Stockholm
Priser: Vuxna: 180:- Barn: 100:- (barn o ungdomar under 17 år)

Biljettköp: www.osk.org

Kommentarer

Johan Hulting 16:03:43 2011-11-23

Hej
Jag missade precis föreställningarna tidigare i veckan. Kommer Det att bli någon repris?